MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin kapatılması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, "Adalet ve hukuk mutlak surette devreye girmeli, HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır. Yani demem odur ki, HDP’yi Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır" dedi

Twitter'dan gündemdeki konulara ilişkin mesaj paylaşan Bahçeli, sözlerine Cemil Meriç’in, “Fikir adamı için namus abeste direniş değil hakikate teslimiyettir” sözleriyle başladı.

"HDP terör sorunudur, kapatılmalıdır"

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin TBMM'deki görüşmelerine de değinen MHP lideri, "Milletvekilliğin her hakkından istifade eden siyasi bölücüler taşlaşmış kalpleriyle, kararmış gözleriyle, nefret ve zehir saçan üsluplarıyla milletimizde büyük bir rahatsızlığa neden olmuşlardır. HDP isimli husumet ve hıyanet oluşumu demokrasinin ardına saklanarak, özgürlük ve insan hakları sığınığına yuvalanarak Türkiye’ye meydan okumaktadır. HDP bir terör sorunudur, bölücülük yuvasıdır, fitne tezgahıdır, demokratik güvenliğimize doğrulmuş melun bir silahtır" dedi.

"Bu kervan böyle gitmemelidir" ifadelerini kullanan Bahçeli HDP'nin kapatılmasını istedi ve şu ifadeleri kullandı:

 Adalet ve hukuk mutlak surette devreye girmeli, HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır. Yani demem odur ki, HDP’yi Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır.