CHP Adapazarı İlçe Örgütü’nün, Atatürk’ün ölümünün 82’nci yılı dolayısıyla düzenlediği Anma etkinliği Adapazarı Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende “Ölümünün ardından dünya ve Türk Basınında Atatürk’ konulu serginin açılışı gerçekleştirildi. Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisinin ardından katılımcılara Atatürk’ün yaşadığı zorluklara ışık tutan eseri Nutuk dağıtıldı ve lokma ikramında bulunuldu.

İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, etkinlikte yaptığı konuşmada, Atatürk’ün emperyalist işgale karsı verdiği bağımsızlık mücadelesiyle, işgal altındaki tüm ulusların umudu ve önderi olduğunu belirterek, “Yapmış̧ olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başaran, içinde bulunduğu dönemin en çağdaş̧ devletini kurarak bizlere emanet eden büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılalı 82 yıl oldu. Bedeni aramızdan ayrılsa da; devrimleri, ilkeleri ve hedefleriyle bize önderlik etmeye pusulamız olmaya devam ediyor” dedi.

İKTİDARI ŞİKAYET ETTİ

Atatürk’ün kurduğu çağdaş̧, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, emperyalist güçlerin saldırısının devam ettiğini vurgulayan Çetin, şöyle devam etti:

“ Ne yazık ki, Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği ülkemiz bugün Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı ve zor surecinden geçmektedir. Bu süreçte laik demokratik Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ulusal bağımsızlığımıza ve bütünlüğümüze, sosyal hukuk devletine ve yargı bağımsızlığına yönelik saldırılar kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.

Maalesef siyasi iktidar, Anayasayı hiçe saymakta, TBMM’yi etkisizleştirmekte ve hatta kuruluş̧ belgemiz olan Lozan Antlaşması’nı dahi tartışmaya açmaktadır.”

“DÜN BAŞARDIK YİNE BAŞARACAĞIZ”

“ Oysa ki biz, denenmiş̧ ve başarılı olmuş̧ reçetelerin özgüveni ile Cumhuriyet’in temel niteliklerini; tam bağımsız Türkiye hedefi doğrultusunda, her türlü̈ etnik, dini, cemaat ve tarikatların etki ve baskısından arındırılmış̧ olarak geliştirme çabasındayız.

İhtiyacımız, Atatürk devrim ve ilkelerinin gösterdiği yönü̈ doğru kavramak, onlarla ufuk açacak çalışmalara daha ağırlıklı yer vermektir.

Atatürkçü̈ düşünce sı̇stemı̇; geleceğı̇mı̇zı̇n ve bölgemı̇zı̇n sorunlarını bugün de çözebı̇lecek akla ve bı̇lı̇me dayalı bı̇r yol gösterı̇cı̇dı̇r.

Egemen güçlerı̇n sistemi̇ olan kapı̇talı̇zm ve emperyalı̇zmı̇n temsı̇lcı̇sı̇ ülkeleri̇ geçmı̇şte bozguna uğratan ulus olarak kendı̇mı̇ze güveniyoruz. Dün basardık, yine başaracağız!”