CHP Adapazarı Belediye Meclisi Üyesi Haluk Akbay, bir süre önce yaşamını yitiren Aziz Duran'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapılan ve özellikle bölgedeki esnafın büyük tepkisini çeken İzmit Caddesi'ndeki alt geçidin öneminin bugün daha iyi anlaşıldığını belirterek, geçide Aziz Duran'ın adının verilmesini önerdi.

Aziz Duran'dan sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturan Zeki Toçoğlu'nun bile yanlış olduğunu itiraf ettiği geçide övgü düzen Haluk Akbay, Adapazarı Belediye Meclisi'ndeki konuşmasında şunları söyledi:

"Sayın Başkan ve Meclis üyeleri,

Son günlerde yerel basınımızda ve yerel TV 264 de kısa bir süre önce coranavirüs nedeni ile hayatını kaybeden 2 dönem Adapazarı Belediye başkanlığı ve 1 dönem Büyükşehir Belediye başkanlığı yapmış rahmetli Aziz Duran’ın ismi’nin “Donatım Parka” verilmesi talebi gündemde konuşuluyor.

Rahmetli Aziz Duran; 27 Mart 1994’te ilk Adapazarı Belediye başkanlığını yaptıktan sonra 18 Nisan 1999 da tekrar Adapazarı seçmeni ikinci kez başkanlığı kendisine tevdi etmiştir.

Seçildiğinin 4 üncü ayında 17 Ağustos 1999 da büyük Marmara depremini yaşamış, o zor günlerde de herkesin şehri terk ettiği dönemde bu kenti başta alt yapısı olmak üzere yeniden gayretli çalışmalarla imar etmeye çalışmış, tekrar yaşamın başlanmasını sağlayacak adımları atmıştır. Bu çalışmalarından biri de o gün önemini hissetmediğimiz Adnan Menderes caddesi üzerindeki dört yol üzerine kendi gayreti ile alt-üst geçiti yapmıştır. Bugün yoğun trafik ‘e rağmen güvenli bir şekilde kullanılmaktadır. Komşumuz izmit ise daha yeni böyle bir geçide kavuşmuştur.

Rahmetli Aziz Duran 27 mart 2004’te Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı olarak seçilmiş 2009 yılına kadar şehrimize hizmet etmiştir.

Sayın başkan ve meclis üyeleri,

Toplumu toplum yapan, insanı insan yapan bir değer olan vefamızı yerine getirmek amacıyla rahmetli eski başkanımız Aziz Duran’ın isminin Adnan Menderes Caddesinde bulunan alt-üst geçide Adapazarı Belediyesi Meclisi olarak karar alınarak Büyükşehir Meclisi’ne isminin verilmesini sunulmasını sizlere öneri olarak sunuyorum. Bu konuda da mecliste bir gündem oluşturulmasını saygılarımla arz ve talep ediyorum.”

Haluk Akbay, emekli eğitimci-gazeteci Abdullah Çelik'in adının da uygun bir yere verilmesi önerisinde bulundu.