Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Kadın Kolları'ndan  yapılan açıklamada,  hedeflerinin kadına yönelik şiddeti bitirmek ve İstanbul Sözleşmesini uygulatmak olduğunu belirtilerek, "İktidara geldiğimizde İstanbul Sözleşmesini uygulatarak, kadına yönelik şiddetle nasıl mücadele edileceğini göstereceğiz. Bu süreçte ise haklarımıza yapılan saldırılar karsısında , kız kardeşlerimizle kenetlenerek, eşitlikçi erkeklerle dayanışma içinde olarak dağ gibi duracağız" denildi.

İl Merkezinde İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin toplanan İl Kadın Kolları'nın toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, " “Her gün bir kızkardeşimiz yakınındaki bir erkek yada hiç tanımadığı bir kişi tarafından canice öldürülürken , can simidimiz olan ‘ İstanbul Sözleşmesi’ nden Vazgeçmiyoruz , Vazgeçmeyeceğiz!!  Tam tersine sözleşmeye daha sıkı sarılacağız” ifadeleri yer aldı.

İl Başkanı Ecevit Keleş'in de katıldığı toplantı sonrasında yapılan açıklama şöyle:

"Bugün burada ‘İstanbul Sözleşmesi’ nin feshi üzerine , açıklama yapmak için toplanmış bulunuyoruz.

İstanbul Sözleşmesi’ Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin yazılan en geniş kapsamlı ve bağlayıcı uluslararası bir Avrupa Konseyi sözleşmesidir.

10 yıl önce ilk imzacısı olan ülkemizde ne oldu da sözleşme fesih edildi?

Avrupa ülkelerinde sözleşmenin 10. Yılı kutlanırken, bizler feshin iptali için alanlarda mücadele ediyoruz."

HANGİ SİYASİ HESAP KADINLARIN HAYATINDAN DEĞERLİ?

Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz.

İstanbul Sözleşmesinden çıkış kararı , sadece kadınların can güvenliğini tehlikeye atmakla ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine ket vurmakla kalmaz. Ülkemize uluslararası platformlarda demokrasi adına olumsuz etkiler getirebilir. Çünkü 10 yıl önce meclisten oy birliği ile geçen ve iktidar mensuplarının da sözleşmeyi ‘ Tarihi Gurur’ diyerek övgü dolu sözlerle anlatırlarken, ne oldu da gurur kaynağı olarak gösterilen sözleşmeden vazgeçildi?

Hangi siyasi hesap , kadınların hayatından daha değerli hale geldi?

İktidar , hangi cemaatler ve tarikatlar nedeniyle kadınları karşısına almayı göze aldı?

Her gün bir kızkardeşimiz yakınındaki bir erkek yada hiç tanımadığı bir kişi tarafından canice öldürülürken , can simidimiz olan ‘ İstanbul Sözleşmesi’ nden Vazgeçmiyoruz , Vazgeçmeyeceğiz!! Tam tersine sözleşmeye daha sıkı sarılacağız."

"ÇIKMA KARARINI TANIMIYORUZ"

Sözleşme uygulansaydı , kadın katılleri , sırf kravat taktı diye aldıkları indirimlerle kolayca tahliye edilmeyeceklerdi.

Örneğin; Sözleşmenin 37. Maddesi , erken yaşta evliliğin önlenmesini öngörüyor. Bu madde, tecavüzcüleri aklamak için erken yaşta evlilik yasasını ısıtıp ısıtıp önümüze getiren hükümetin işine gelmiyor.

CHP’li Kadınlar olarak sözleşmeden çıkma kararını tanımıyoruz!!

Hedefimiz, kadına yönelik şiddeti bitirmek ve İstanbul Sözleşmesini uygulatmaktır.

İktidara geldiğimizde İstanbul Sözleşmesini uygulatarak, kadına yönelik şiddetle nasıl mücadele edileceğini göstereceğiz. Bu süreçte ise haklarımıza yapılan saldırılar karsısında , kız kardeşlerimizle kenetlenerek, eşitlikçi erkeklerle dayanışma içinde olarak dağ gibi duracagız.

Genel başkanımız Aylin Nazlıaka ve örgütlerimizle ‘ yaşam hak ‘ otobüsümüz ile 81 ilimizi karış karış dolaşarak bu hak gaspını anlatacagız.

Kadınlar Vardır Ve Kadınlar Heryerdedir.
Cesaret Biziz
Azim Bizim
Mücadele Biziz
Biz kadınlarız
Her iki Kişiden Biriyiz
Eşit Paylaşım Yaşam Hakkımız.