Dikbayır, paylaştığı videoda, "Yarım kilo kıyma almamaya alışmıştık, yarım kilo meyve almamaya da alıştırdınız bizi, şimdi yarım kilo sebze bile alamıyoruz. Ya yapamıyorsanız bırakıp gidin artık, yeter ya, ya yeter artık. Vallahi billahi yeter artık" dedi.

Geçen yıldan bu yana enflasyon ölçümü için yaptığı alışverişe değinen Dikbayır, şöyle devam etti. "Bu alabildiklerimizle dört kişilik bir aileye, ya bize bir formül üretin, nasıl geçinecek bu aile, nasıl karnını doyuracak? yani yemesinden, gezmesinden, seyahat etmesinden vazgeçtik, karnını nasol doyuracak, bize bir izah edin, ya da milletimiz adına  sesleniyorum, acil, hemen önümüzdeki günlerde asgari ücretliye, emeklimize, kamu çalışanlarımıza acil bir zam yapmanızı talep ediyoruz. Vatandaş bu şartlarda bırakın geçinmeyi karnını doyuramıyor. 

Sayın Cumhurbaşkanı size sesleniyoruz. Vatandaş geçinemiyor.Ocak ayında aldığını şubat ayında alamıyor, şubat ayında aldığını Mart ayında alamıyor. Şurada yapabildiğimiz alışverişte, temsil ettiğimiz aile karnını doyuramayacak"