Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'daki temasları sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyinde yeni bir harekât düzenlenmesinin, Türkiye'nin milli güvenlik endişeleri giderilmediği sürece gündemde olmaya devam edeceğini söyledi. Erdoğan, "Amerika, Fırat’ın doğusunu terk etmek durumunda" dedi. 

Erdoğan, Türkiye-Suriye sınırından 30 kilometre uzakta bir alandan sürekli saldırılar düzenlendiğini söyledi. 

"Bizim burada askerlerimiz şehit oldu, insanlarımız öldürüldü. Sadece Türk vatandaşı olarak değil, İdlib’de ve diğer bölgelerde sivil insanlar öldürüldü" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Amerika şu anda bir defa Fırat’ın doğusunu terk etmek durumunda. Astana sürecinden çıkan tespit bu. Diyorlar ki, Fırat’ın doğusundan Amerika askerini çeksin. Şimdi buradan çıkacak bir netice Türkiye’nin de beklentisidir. Çünkü oradaki terör örgütlerini besleyen Amerika. 

"Amerika terör örgütlerini beslediğine göre, biz de bu terör örgütleriyle mücadele ettiğimize göre, oradan çekildiği anda veya bu terör örgütlerini beslemediği takdirde bizim işimiz kolaylaşacaktır."