AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na) Onurlu insanların başvurduğu istifa diye bir müessese vardır. Girdiği her seçimde 'Şu kadar oy alırsam bırakırım' deyip arsızca koltukta oturmaya devam edenler bunu kendilerine söylemelidir."

75 yılını geride bıraktığımız çok partili siyasi hayatımızın armağanı olan milli iradenin üstünlüğü, ülkemizi en üst lige taşımıştır. Bu başarıda en büyük pay sahibi de ülkemizin 19 yılına damga vuran AK Parti'dir."

Kendi kirli geçmişlerini bizi karalayarak örteceğini sananlar, bu ülkenin sosyal medya mecralarıyla değil demokratik mekanizmalarla yönetildiğini 2023'te bir kez daha göreceklerdir."

Milletten umutlarını kesenler, gırtlaklarına kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş olacak ki, şimdi de suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar."

Biz ülkemize dair her meseleyi kamuoyu önünde oturur, tartışır, değerlendiririz; ama bunu terör ya da suç örgütleri mensupları üzerinden yapmayız."

Neymiş, millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun doyuruverin. Biz bütün imkanlarımızı seferber ederek bunları yaptık. İşçimize, esnafımıza yaptık, yapmaya devam ediyoruz. En ufak bir aksama söz konusu değil. Nankörlük parayla değil. Onlar yine nankörlüğe devam ediyorlar. Varsın devam etsinler."

'Marmara'yı temizleyeceğiz'

Müsilaj sorununa da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marmara Denizi'nin tamamını Koruma Alanı ilan ederek, atık su arıtma sistemlerimizi en ileri teknolojiye taşıyarak Marmara'yı temizleyeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, "Müsilaj meselesine kalıcı çözüm getirme hususundaki yol haritamızı içeren Stratejik Planımızı da üç ay içerisinde inşallah tamamlıyoruz" ifadesini kullandı.