Milletvekilliği düşürüldükten sonra önce TBMM’de sonra da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nde adalet nöbeti tutan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle kendisine teslim olması için tanınan 10 günlük süre dolunca evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. 
Gergerlioğlu’nun gözaltına alındığını oğlu Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından “Babamı almaya geldiler” mesajıyla duyurdu. Salih Gergerlioğlu ikinci bir mesajında “Aynı rezalet tekrarlandı. Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar. Zorbalığın fotoğrafı” diyerek, babasının eşyalarının fotoğrafını paylaştı. 

“Darp gördüm, tehdit edildim”

Gözaltına alındıktan sonra adliyeye götürülen ömer Faruk Gergerlioğlu, buradaki işlemleri sırasında rahatsızlanarak hasteneye kaldırıldı. Babasının hastaneye kaldırıldığını ve anjiyo olduğunu Twitter hesabından duyuran Salih Gergerlioğlu, babasının hangi hastanede olduğunun kendilerinden uzunca bir süre saklandığını anlattığı mesajında “Nasıl bir düşmanlık bu” diye çıkıştı. 

Salih Gergerlioğlu daha sonra babasının hastanede olduğunu gösteren bir video ile darp raporunu paylaştı. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bu videoda, bir sedyede kendisine sağlık ekiplerince müdahalede bulunurken “Kolluktan darp gördüm. Arabanın içinde beni tehdit ediyor beni kolluk. Nerde görülmüş böyle rezalet” dediği görülüyor. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun darp raporunu hem HDP hem de Salih Gergerlioğlu basınla paylaştı. 

“Yoğun bakımda” 

Daha sonra babasının anjiyosunun yapıldığını, tansiyon yüksekliğinden ötürü yoğun bakıma alındığını yine Twitter hesabından duyuran Salih Gergerlioğlu, “Bugün yoğun bakımda kalacak” duyurusunda bulundu.