CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hepsini geri göndereceğiz" sözleriyle başlayan "mülteci" tartışması, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "yabancı uyrukluların su faturasına 10 kat zam" açıklamasıyla devam etmişti. O tartışmaya Arzu Sabancı da katıldı.

Ailesinin net serveti 3 milyar dolar olan Arzu Sabancı, Boğaz manzaralı yalısından paylaştığı Instagram hikayesinde devletin koronavirüs krizinde uyguladığı politikalar yüzünden 'evde kal'amayan; kalsa bile ekonomik sıkıntılar çekmeye devam eden halka "Evde Kal" çağrısı yapmıştı.

Kanaat önderliğinden(!) yeterince prim toplayan Sabancı, şimdi de göçmen ve mülteci düşmanlığı yapıyor. Instagram hesabından bir hikaye paylaşan Sabancı, "Ülkemde mülteci istemiyorum. Sessiz işgale dur de Bayramlaşmaya ülkesine gidenin can güvenliği var demektir. O zaman orada kalmalı" diye yazdı.

Sabancı'nın bu ayrımcı paylaşımına CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan destek geldi. Özkoç sosyal medya hesabından "Arzu Sabancı hanımefendi açık yüreklilikle konuşmuş. Tebrik ediyorum. Nerede iş dünyasının diğer babayiğitleri? Suça sessiz kalanlar hata yapanlar kadar suçludur! Korkmayın ses çıkarın!" diye yazdı.

MİLLİ BEKA SORUNU

 Özkoç, sosyal medya hesabından, yaptığı bir başka paylaşımda ise  "Başıboş mültecileri ülkeye kayıtsız şartsız sokanlar suç işlemektedir" diyerek, şunları kaydetti:
 "Suça sessiz kalanların da hata yapanlar kadar suçlu" olduğunu belirten Özkoç'un açıklaması şöyle: "Suriyeliler ve Afgan Mülteciler Türkiye'nin bir numaralı milli beka sorunudur. Başıboş mültecileri ülkeye kayıtsız sokanlar suç işlemektedir. Can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Suça sessiz kalanlar hata yapanlar kadar suçludur! Tarih susanları unutmaz!"