Hekimlerin COVID-19 olduğundan şüphelendiği hastaya test yapmasının yasaklandığı ve bu uygulamanın sözlü olarak beyan edilerek, resmi bir belge gösterilmeden başlandığı iddia edildi.

COVID-19 testine kısıtlama getirildi. Hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre hekimler artık COVID-19 olduğundan şüphelendiği hastaya test yapamayacak. Koronavirüsle enfekte olmuş hastaların ameliyatlarında ölüm oranın yüksek olduğu açıklanmasına rağmen, “ameliyat öncesi de test yapmayın” denildiği de iddialar arasında.

Gazete Rüzgarlı’da yer alan habere göre, bir hekim yasağı şöyle anlattı:

“Bugün COVID-19 şüphesi ile yaşlı ve bazı semptomları olan bir hastaya virüs şüphesiyle  test yapmak istedim. Başhekimlikten neden test istediğime dair açıklama yapmam istendikten sonra ‘artık bir semptom ve hekim şüphesi yeterli değil, test yapmak için bütün semptomların görülmesi gerekiyor’ denildi. Konuya ilişkin Bakanlık yazısı istediğimde ise böyle bir yazı olmadığı söylendi.”

Yazılı beyan olmadan bir anda hayata geçirildiği ifade edilen uygulama için yurt içi seyahatinin risk yoğunluğunun yüksek kabul edilmediği ve yurt dışı teması arandığı da iddialar arasında. Edinilen bilgiye göre ruh ve sinir hastalıklarında uygulanan ve uygulama öncesi hastanın hayati risk taşımaması için COVID-19 testi yapılması istenen bazı müdahaleler için de “artık test yapmadan uygulayın” denildi.