Sakarya'da koronavirüs salgını, etkisi artarak sürüyor. Vaka sayılarının son 1 ayda hızlı artış gösterdiği Adapazarı'nda günlük vaka sayısının üç haneli rakamlara, hastanelerde doluluk oranının da yüzde 100'e ulaşmak üzere olduğu ifade ediliyor.

Sakarya Valiliği'nin ve ilgili kuruluşların aldığıtüm önlemlere karşın yükselişte olan salgın nedeniyle pandemi hastanesi önünde uzun test kuyrukları oluşuyor.

 

Salgının geldiği boyut,  Ekim ve Kasım ayı koronavirüs haritasında da belirgin bir şekilde görülüyor. 27 Ekim 2020 tarihli haritada  kırmızı alanlar yeşil ve mavi bölgelere göre daha az iken, bugünkü haritada mavi ve yeşil alanların yalnızca parklar ve okulların yer aldığı bölgelerde olduğu görülüyor.

SOSYAL MESAFE 2 METRE

Bu arada, son dönemde sık sık koronavirüs uyarısında bulunan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, son mesajında sosyal mesafenin 2 metre olması gerektiğini belirtti. Kaldırım paylaşımında, "Bu dönemde aramıza 2 metre mesafe koyalım, Sevdiklerimizle uzun süre ayrı kalmayalım… Maske-Mesafe-Hijyen kurallarına riayet edelim" ifadelerini kullandı.