Sakarya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanlarından Aziz Duran  İstanbul'da koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede  yaşamını yitirdi.

Kısa bir süre önce eşi Nesrin Duran ile birlikte koronavirüse yakalanan Aziz Duran’ın durumu geçen hafta içinde ağırlaşmış ve yoğum bakım servisine kaldırılmıştı. İstabul’da tedavi gören Aziz Duran, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.  Nesrin Duran’ın tedavisi sürüyor.

Duran’ın cenazesi yarın saat 11.30’da Yorgalar Mezarlığı’nda kılınacak cenaze namazının ardından  Emirdağ Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlanacak.  


1994-2009 arasında sırayla Refah, Fazilet ve AKP adayı olarak seçimi kazanan ve 3 dönem üst üste beleiye başkanlığı yapan Aiz Duran 1949'da Adapazarı’nda doğdu. Duran, ilk ve orta öğrenimini Adapazarı’nda tamamladı. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Evli ve 2 çocuk babasıydı.

Duran Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi ve SETA Genel Koordinatörü Prof. Burhanettin Duran ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın amcası.