7 yıldır köylerinde açılmak istenilen taş ocağına karşı direnen Hürriyet Köyü'nün zaferi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün muhtarlığa gönderdiği 'ÇED gerekli değildir kararı iptal edilmiştir' yazısıyla kesinleşti.

İl Müdürlüğü'nün gönderdim yazıda, 17-3 Maddesi'nde, "ÇED gerekli değildir kararı verilen proje için beş (5) yıl içinde mücbir sebep bulunmaksızın yatırıma başlanmaması durumunda "ÇED Gerekli Değildir" kararı geçersiz sayılır" hükmü bulunduğuna işaret edildi ve Hürriyet Köyü'ndeki taş ocağı için verilen kararın süresinin dolduğu belirtildi.Yazıda şöyle denildi:

"Bu kapsamda ilimiz Karasu İLçesi Hürriyet Mahallesi'nde faaliyet gösteren SİYAP Madencilik Yapı Kimyasalları Tic. ve San. Ltd. Şti'ye Valiliğimizce verilmiş olan 26.07.2013 tarihli 2013/051 nolu 'Maden (Kumtaşı) Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi konulu ÇEDGerekli Değildir" kararı iptal edilmiştir.

Bakanlığımızın ilgi yazısı gereği; söz konusu projeye ilişkin herhangi bir faaliyete (inşaat, hafriyat, tesviye vb) izin verilmemesi, faaliyetin tespit edilmesi durumunda ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na ve İlMüdürlüğümüze bilgi verilmesi hususunda gereğini arz/rica ederim."