SAKARYA İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde son bir haftada koronavirüs testi pozitif çıkan personel sayısı 6’ya yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde  hemen her birimle teması bulunan Destek Birimi, Muhasebe ve üfettişliik hizmetlerinde görevli kişilerde  ortaya çıkan vakalar sonrasında personel arasında panik yaşanmaya başladı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde estek Birimi, Muhasebe ve Müfettişliik hizmetlerinde görevli 3 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Daha önce de Din İşleri’nde görevli bir öğretmen ile mesleki eğitim ve strateji bölümlerinde 3 personelde Kovid 19 çıkmıştı.

PERSONEL TEDİRGİN

Son 10 gün içinde vaka sayısının 6’yı bulması ve pozitif çıkan personelin tüm temasa açık birimlerde görev yapması çalışanlar arasında tedirginliğe yol açtı. Personel önlemlerin artırılmasını istiyor.

İZOLASYON ŞARTI

Kovid 19 testi yaptıranların sonuç alınıncaya kadar izole kalması gerektiğini ancak Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bu kuralın uygulanma- dığını belirten çalışanlar, “Testi poitif çıkanlar ile bir şeyler sormak üzere daireye çağrılıyor” ifadesinde bulundular.

ÖNCEKİ VAKALAR

Son 10 günde Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 3 kişinin yanı sıra Arif Nihat Asya Ortaokulu, Zübeyda Hanım Ortaokulu, Hakkı Demir Ortaokulu, Mustafa Kemal Paşa İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi ve İMKB Meslek Lisesi’nde öğretmen ve öğrenilerde koronavirüs vakaları görülmüştü.