Adapazarı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Orhangazi Kültür Merkezi’nde Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun başkanlığında yapıldı.
Işıksu, meclis toplantısında yaptığı konuşmada , Ankara'da gerçekleştirilen temaslara ve şehre kazandırılacak önemli yatırımlara değindi. Ankara’da bakanlıklar ve genel müdürlükler düzeyinde yoğun bir ziyaret trafiği gerçekleştirdiklerini belirten Işıksu, “Şehrimizde değerli bakanlarımızı ve genel müdürlerimizi ağırladık. Ankara’da da çok kıymetli temaslarımız oldu. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde Adapazarı’mıza çok önemli gençlik ve spor yatırımları geliyor inşallah” dedi.
Birçok yeni projenin hayata geçirilmesi için hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Başkan Işıksu, “Çok amaçlı spor salonundan gençlik merkezine, spor kompleksimizin bakım-onarım çalışmalarından kırsal mahallelerimize yapılacak basketbol ve voleybol sahalarına kadar geniş bir yelpazede yatırım planlaması yapıldı. Bu yatırımlarla gençlerimiz çok mutlu olacak” diye konuştu.
Çevre Bakanlığı’ndan Çok Önemli Hibe ve Destekler
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından, şehir adına önemli bir kaynak sağlandığını belirtti. “Toplam 535 milyon 230 bin TL tutarında, 85 milyon 230 bin TL’si hibe, 450 milyon TL’si kredi olmak üzere çok kıymetli bir finansman desteğini Adapazarı’mıza kazandırıyoruz.” diyen Başkan Işıksu, bu desteklerin planlanan projeler için büyük bir ivme oluşturduğunu vurguladı.
Mahallemi Güzelleştiriyorum, Ada Sahaf, Yeni Asfalt Tesisi
Proje detaylarını da paylaşan Başkan Işıksu, Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesi için 20 milyon TL hibe ve 100 milyon TL kredi, Ada Sahaf Projesi için 20 milyon TL hibe ve 150 milyon TL kredi, bitüm temini için 30 milyon TL kredi, asfalt beton agrega tesisi ve ilgili araçlar için 150 milyon TL kredi kullandırılacağını ifade etti.
Atık Getirme Merkezi, Barınak, Araç ve Ekipman Destekleri
Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi için 20 milyon TL kredi, 1 adet büyük çöp kamyonu, 1 adet küçük çöp kamyonu, 1 adet çöp taksi ve 300 adet çöp konteynerinden oluşan toplam 15 milyon 230 bin TL değerindeki araç ve ekipman desteğinin hibe yoluyla sağlandığını belirten Başkan Işıksu, Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi için Türkiye Çevre Ajansı ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden toplam 20 milyon TL tutarında hibe sürecinin devam ettiğini, kilitli parke, bank ve kamelya gibi çevre düzenleme malzemeleri için de 10 milyon TL hibe desteği alınması yönünde işlemlerin sürdüğünü ifade etti.
Farklı Bakanlıklardan İlave Destekler
Başkan Mutlu Işıksu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat yapılan görüşme neticesinde, belediye envanterine yeni iş makineleri ve araçların kazandırılacağını; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile yapılan görüşme ile birlikte bitüm desteğinin sağlanacağını, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yapılan görüşmeler neticesinde ise Kadın Konukevi ve Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) inşaat maliyeti olan 40 milyon TL’nin 20 milyon TL’sinin Bakanlık tarafından karşılanacağını söyledi.
Tüm bu çalışmaların ayrıntılarının kamuoyuyla da paylaşılacağını vurgulayan Başkan Işıksu, “Bakanlarımızla kurduğumuz güçlü temaslar neticesinde Adapazarı’mıza yaklaşık 1,9 milyar liralık yatırımla yeni ve kalıcı eserler kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrin kalbi Adapazarı’mıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.