İlk olarak 2019 yılında gündeme gelen ve tepkiler üzerine ‘Yani bugünden, yarına kafamıza göre kuracak değiliz" diyerek Kimya İhtisas OSB projesini rafa kaldıran Belediye Başkanı Ahmet Acar’ın, ilçedeki siyasi parti ve STK temsilcileriyle bu konuyla ilgili tekrar bir araya geldiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Acar, söz konusu toplantıda siyasi parti ve STK temsilcileri muhtarlara ilçede neden organize sanayi bölgesi kurmak istediklerini anlattı. Acar, kurulacak komisyonun OSB'leri gezerek bu konuyla ilgili karar vermesini istedi. Belediye Başkanı Acar'ın ilçe gençliğine istihdam imkanı sağlanması için OSB'nin gerekli olduğunu belirtti.

Acar 2019 yılında gelen tepkileri de, “Kocaali'de istihdama katkı sağlamak amacıyla, böyle bir şey yapılabilir miyiz düşüncesi içerisindeyiz. Bu konuyla ilgili belli kriterlerimiz var. Olursa, Kocaali’ye çevreye zararı olur mu, ilçenin dokusunu bozar mı?  Bunlarla ilgili bilimsel kuruluşlar bir değerlendirme yapacaktır” demiş ve proje rafa kaldırılmıştı. 

SİVİL TOPLUM PLATFORMU'NDAN TEPKİ

Kocaali Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Şerif Sarı, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’ın, KİMYA OSB’ye ilişkin yeni girişimine yazılı açıklama ile sert tepki gösterdi. Başkan Acar’ın toplantıya katılanlara, projeyi Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın da desteklediği imajını vermeye çalıştığı iddiasında bulunan Sarı,  “Bu kişileri ve idarecileri ifşa etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı

Sarı'nın açıklaması şöyle: 

"Hakikatleri ifade etmeyi sürdüreceğiz!. 

Kimya OSB lobicileri yeniden bir avuç çıkarıcılar  adına  harekete geçtiler.

Kocaali halkına “eşşeği boyayıp yeniden satmak isteyenler” yine Sakarya valisinin kendilerine kalkan ettikleri anlaşılıyor.  

Mülki amirin isminin, makamının ardına gizlenerek, Sakarya valisini adıyla muhtarları ve yerel siyasi aktörleri etkilemeye çalışmaları manidar!.

Bu kişiler ve idarecileri, Kocaali halkına Kocaali Sivil Toplum Platformu olarak, “yeni ve daha etkili yöntemlerle hak etikleri şekilde ifşa etmeyi” sürdüreceğiz. 

ilçemizin lojistik avantajları nedeniyle daha çok kar amacıyla “yatırımcı, sanayici maskeleriyle” Kocaali ilçemizin tüm doğa çeşitliliğini yok edeceği, Bölgeyi tüm canlılarıyla zehirlemeye çalışanlarla birlikte, maskeli sanayicilerin adeta kocaali temsilcisi olarak davranmaktan çekinmeyen, yerel ve genel idarecilerin tam karşılarına, geleceğe ve yaşadığımız doğaya karşı sorumluluğumuz gereği dikilmeyi ve hakikatleri söylemeyi sürdüreceğiz."