Konfederasyonların, sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin 1 Mayıs programları belli oldu.

Sakarya’da 1 Mayıs’ın ilk etkinliği yarın (30 Nisan) yapılacak. Sakarya Emek ve Demokrasi Bileşenleri saat 15.00’te Adapazarı Kültür merkezi önünde 1 Mayıs’a ilişkin basın açıklaması gerçekleştirecek.

İZMİT’TE MİTİNG, SAPANCA’DA AÇIKLAMA

Sakarya’dan birçok örgüt, 1 Mayıs'ta İzmit’te gerçekleştirilecek yürüyüş ve mitinge katılacak. Anıtpark’ta saat 13.00’te gerçekleştirilecek mitinge Sakarya’dan Eğitim Sen, SES, Yapı Yol-Sen, Makine Mühendisleri Odası, KYK’lılar, Sol Parti ve Türkiye İşçe Partisi üyeleri katılacak.

Sapanca Kuvayı Mille Parkı’nda saat 13.00’te düzenlenecek etkinlikte ise CHP ile Emek Partisi 1 Mayıs’ı birlikte kutlayacak ve basın açıklaması yapacak.

İSTANBUL’DAKİ KUTLAMALAR

İstanbul’daki 1 Mayıs programında iki alan ön plana çıktı. Bunlardan birisi Taksim diğeri ise Maltepe…

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) 1 Mayıs’ta İstanbul Maltepe’de olacaklarını açıkladı.

İktidara yakın Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çelenk bırakacaklarını ve 30 ilde 1 Mayıs’ı kutlayacaklarını açıkladı. Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Hak-İş) ise 1 Mayıs'ı 25 Nisan-1 Mayıs arasında Türkiye'nin her yerinde kutlayacaklarını bildirdi.

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, Umut Sendikası (Umut-Sen) ve İnşaat İşçileri Sendikası’ndan (İnşaat-İş) yapılan açıklama da ise yıllardır izin verilmeyen Taksim’de kutlama yapılacağı ifade edildi.

MALTEPE’DE OLACAKLAR…

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB başta olmak üzere CHP, HDP, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), SOL Parti, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF), Devrim Hareketi ile Halkevleri 1 Mayıs’ta Maltepe’de olacaklarını açıkladı.