Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Osman Şar, Adabel A.Ş'de çalışan 450 işciyi kapsayan toplu iş sözlexmesi görüşmelerinin Resmi Arabulucu safhasının tamamlandığını belirtti. Şar, idari maddelerde anlaşma sağlandığını, ücretlerde sonuca varamadıklarını belirterek,"Türk İş ve belediye iş olarak Toplu İş Sözleşmemizi Belediye Başkanımız Sn Mutlu Işıksu’ nun katkısıyla masada bitireceğimize inanıyoruz" dedi.

Osman Şar, yazılı açıklamasında sözleşme görüşmelerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Sendikamız ile Adapazarı Belediyesi arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi süreci ortalama 75 Madde üzerinde yapılan pazarlık süreci Resmi Arabulucu süreci tamamlanmış, İdari maddelerde anlaşma sağlanmış olup, parasal maddelerde uzlaşı sağlanamamıştır.

Adapazarı belediyesi ADABEL A.Ş şirketinde çalışan işçi arkadaşlarımız için yürütmüş olduğumuz Toplu iş sözleşmesi süreci her ne kadar daralmış olsa da bu sorunu masada aşacağız.

İşimizin bilincinde olmakla birlikte geçim sıkıntılarımızı düşünerek görevimizi layıkıyla yerine getirmek istiyoruz.

450 üyemizi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi süreci süreç zor geçse de yasal süre içerisinde Türk İş ve belediye iş olarak Toplu İş Sözleşmemizi Belediye Başkanımız Sn Mutlu Işıksu’ nun katkısıyla masada bitireceğimize inanıyoruz. Amacımız üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumaktır."