Direnişçi işçilerden Zafer Hezer, Emeğin Gücü Derneği Başkanı Memet Adıgüzel ile birlikte Yol TV'de katıldığı programda, Cadde 54 işçilerinin yaşadığı sorunları da dile getirdi.

Geçen ay inşaatta malzeme kalmadığı için İstanbul'a gtitiklerini, orada iken noter bildirimi ile işlerine son verildiğini ifade eden Hezer, hesaplarına yasal haklarının çok altında alan bir paranın kıdem ve ihbar tazminatı olarak hesaplarına yatırıldığını kaydetti.  Haklarının ödenmesi için firmanın İstanbul'daki ofisleri önünde eylem yaptıklarını, ancak bunlardan sonuç alamadıklarını anlatan Hezer, bunun üzerine direnişi Sakarya'ya taşıdıklarını söyledi. Yapılan eylemler soucu kndileriyle görüşen tşeron firma sahibinin "Size bunu verirsem diğer işçiler de bunu ister. Burada 200 işçi çalışıyor, batarım ben" dediğini aktaran Zafer Hezer, firma sahibinin bu beyanıyla aslında işledikleri suçu itiraf ettiğini belirtti.

ÇALIŞMA KOŞULLARI
Zafer Hezer, Cadde 54 inşaatında çalışan işçilerin barındıkları yerlerin içler acısı olduğunu da iddia etti. Tahta kurusu ve hamam böceklerinden söz eden ve 'Aslnda burada yaşanamaz ama mecburuz' diyen Hezer, "Firma yetkilileri buna ilişkin şikayetleri dikkate bile almıyor. Futbol sahasının içinde bulunduğu 52 dönümlük arazi üzerine yapılan bu projeyle bağı bulunan Serdivan Belediyesi'ne gittik ama sineklere, böceklere çözüm bulunamadı" dedi.

ÇALIŞANLAR İZOLE EDİLDİ
Cadde 54 önünde geçen pazartesi günü eylem sırasında hukuk şekilde gözaltına alındıklarını da hatırlatan Zafer Hezer, sonradan gözaltı kararının, inşaat alanında inceleme yaptığı ve onun bu direnişi görmemesi için yapıldığını öğrendiklerini kaydetti. İnşaatta çalışmaya devam eden işçilerin kendileriyle görüşmesinin yasaklandığını vurgulayan Hezer, "Bize selam verenin çıkışını veriyorlar. İşçiler izole edildi" diye konuştu.