Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri Şenol Köksal, Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu, Sağlık Emekçileri sendikası (SES) MYK üyesi Tayyar Özcan, Büro Emekçileri Sendikası (BES) MYK üyesi İsmet Temel, Tüm Bel Sen MYK üyesi Neval Arda, KESK Sakarya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yücel Kaçar ve yönetim kurulu üyeleri Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Cemiyet Başkanı Sezai Matur ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan KESK heyeti, bir süre önce imzalanan toplu sözleşmeyi eleştirdi. KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal, il gezileri kapsamında Sakarya'ya geldiklerini belirterek, işyerlerini ziyaret ederek örgütlenme çalışmalarımızı ve üye toplantılarımızı yapıyoruz” dedi. Köksal, “Bu ülkede en geride bırakılan kamu emekçisidir. Ortalama bir memurun aldığı maaş artık asgari ücrete neredeyse denk gelen bir yerde. Bizim talebimiz ‘insanca yaşanan bir ücretti” diye konuştu.

YEREL DAHA TARAFSIZ

Köksal, “Basın ayağı bizim için çok önemli. Yerelde de sesimizin duyurulmasına ihtiyaç var. Bunun için de illerde yerel basının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İktidarı güdümünde olan ulusal yayın organları sesimizi duyurmazken yerel basın bu konuda daha tarafsız” ifadelerini kullandı.

SGC Başkanı Sezai Matur ise Sakarya basınının mümkün olduğunca tarafsız şekilde herkesin sesini yansıtmaya çalıştığını belirttti ve basının yaşadığı sorunları dile getirdi.