Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 17 Aralık’ta Ankara Tandoğan’da yapmayı planladıkları “Seçim bütçesi değil, geçim bütçesi istiyoruz” mitingine Ankara Valiliği’nin izin vermediğini duyurdu.

KESK EŞ Genel Başkanı Şükram Kablan Yeşil, 17 Aralık’ta Ankara Tandoğan’da yapmayı planladıkları mitinge Ankara Valiliği’nin izin vermediğini açıkladı. Kendilerine miting yeri olarak sınırlı saatlerde Anıtpark’ın gösterildiğini kaydeden Kablan Yeşil, “Ankara Valiliği’nin bu keyfi ve hukuksuz kararını kınıyoruz" dedi. Kablan Yeşil, Anıtpark’ta mitingin yapılıp yapılmayacağı ve Tandoğan Meydanı’nda ısrarcı olunup olunmayacağına dair soruya da şu yanıtı verdi:

“Yürüyüşün yapılmasına olanak tanımayan, bütün Türkiye’den 10 binlerce insanın sığabileceği bir alan olmayan, gösterilen alan demek çok doğru değil bize mitingi yapmayın demek anlamına geliyor. Biz bu keyfi ve hukuksuz dayatmayı kabul etmiyoruz. Yerellerde güçlü KESK’in öncülüğünde bütün emek ve demokrasi güçleri ile biz Meclis önünde olurken yerellerde de bütçe taleplerini ve bu keyfiyeti protesto edeceğimiz eylem etkinlikler gerçekleştireceğiz.”

SAKARYA'DA BASIN AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği'nin bu kararı KESK sakarşa Şubeler Platformu tarafından da tepkiyle karşılandı. KESK'ten yapılan açıklamada, "KESK'in  2023 Bütçesine ilişkin başta Kamu Çalışmaları olmak üzere emekçi ve yoksul halk kitlelerinin taleplerini ve bütçeye ilişkin değerlendirmeleri kamuoyu ile paylaşmak üzere planladığı Ankara Mitingi, Ankara Valiliği tarafından fiilen engellenmiştir.

Hem bu yasaklamayı protesto etmek, hem de taleplerimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere 16 Aralık Cuma günü, saat 17.00'de  AKM önünde basın açıklaması yapılacaktır." 

Sendikalardan 1 Mayıs için Taksim çağrısı Sendikalardan 1 Mayıs için Taksim çağrısı