Ferizli OSB'de faaliyet gösteren ve yaklaşık 300 kişinin çalıştığı Arsan Kauçuk'ta, sendikalı oldukları için işten çıkarıldıklarını belirten 10 işçinin hak mücadelesi sürüyor. Sendika işverene bir kez daha çağrıda bulundu.

Lastik-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mustafa Sipahi, Ferizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Arsan Kauçuk isimli fabrikada işten çıkartılan işçilerin işlerine iade edilmesini istedi. Sipahi, “Hiçbir güç çalışan işçi kardeşlerimizin hak ve özgürlüklerini elde etmesine engel olamayacaktır” dedi.

MAYIS AYINA ERTELENDİ

Lastik-İş Sendikasına üye olan çalışanları işverenler tarafından işten çıkarıldığını ya da sendikadan istifaya zorladıklarını belirlen Sipahi, şunları kaydetti:

“Sevgili İşçi Kardeşlerim Sevgili Basın Emekçileri; Bildiğiniz gibi Arsan Kauçuk işyerinde çalışan işçi kardeşlerimiz işveren tarafından sadece sendikaya üye oldukları için işten çıkarılmıştır. Bu arkadaşlarımızın ilk mahkemesi 8 Mart’ta gerçekleşmiştir ve bu mahkeme mayıs ayına ertelenmiştir. Ne olursa olsun sendikamız ve Arsan işçileri mücadeleye devam edecektir. Hiçbir güç Arsan Kauçuk’ta çalışan işçi kardeşlerimizin hak ve özgürlüklerini elde etmesine engel olamayacaktır.”

“İNSANLIKLA BAĞDAŞMAZ”

Çalışanlar Lastik-İş sendikasını seçmiş ve üye olmuşlardır. Bakanlık sendikamızın çoğunluk sağladığını işverene bildirmiştir. Biz bu işyerinde yetkili sendikayız. Buna karşılık defalarca masaya çağırmamıza rağmen işveren gerçek bir görüşme başlatmamıştır. Üstelik bu süre içinde arkadaşlarımızı işten çıkarmış, birçok işçiyi de çeşitli baskılar uygulayarak sendikamızdan istifaya zorlamıştır. Dünya’da ve ülkemizde Covid-19 salgınının var olduğu bu ortamda, işverenin işçilere bu kadar zülüm ve baskı uygulaması insanlıkla bağdaştırılamaz”

SENDİKA YETKİ KAZANMIŞTI

Ferizli OSB'de faaliyet gösteren ve yaklaşık 300 kişinin çalıştığı Arsan Kauçuk'ta çalışan işçiler, uzun süren gayretleri sonucu örgütlenerek DİSK Konfederasyonu'na bağlı Lastik İş Sendikası'na üye olmuşlar ve sendika çoğunluğu sağlayıp yetki kazanmıştı.  Ancak işveren işten çıkarmanın yasak olmasına rağmen sendikalı olan işçilerden 10’unu işçileri işten çıkamıştı. İşçiler geçen Aralık ayından bu yana hak arama mücadelesini sürdürüyor.