Metal iş kolundaki en büyük sendika olan Türk Metal Sendikası eylem kararı aldı. Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) ile anlaşma sağlanamamasının ardından eylem kararı alan sendika, sonuç alamadıkları takdirde greve gideceklerini açıkladı.

Türk Metal Sendikası tarafından Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) ile devam eden toplu iş sözleşmesinden sonuç alınamamış, uyuşmazlık tutanağı tutularak arabulucu sürecinin başlatıldığı açıklanmıştı.

Türk Metal Sendikası, sosyal diyalog kapısını açık bırakmak kaydıyla eylemlere başlama kararı aldı. 14 Aralık'ta başlayacak eylemlerde MESS’in verdiği teklif protesto edilecek.

20 Aralık'tan itibaren fazla mesai uygulamasına son verme kararı alan sendika, işverenin bu yöndeki taleplerinin de kabul etmeyecek.

25 Aralık'ta yeni eylem planlarının açıklanacağını bildiren Türk Metal Sendikası, bu tarihten itibaren daha etkili eylemlere başlayacaklarını ve meydanlara ineceklerini aktardı. Türk Metal Sendikası bu eylemlerden sonuç alamadıkları takdirde greve gidecek. Sendikanın yaptığı açılamada şöyle:

"Bu eylemlerden sonuç alınamaması halinde, sürecin alınacak grev kararıyla devam edeceğini açıklayan Başkanlar Kurulumuz, üyelerinin hak ve çıkarlarını koruyacak, onlara insan onuruna yaraşır bir yaşam sunacak toplu iş sözleşmesini bir an önce masa başında bitirmek amacındadır.

Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu ve temsil ettiği üyeleri, ülkemizin huzurunu ve istikrarını, çalışma barışı ve endüstriyel ilişkiler dengesini her zaman göz önünde tutmuş, bugüne kadar ülkemiz ve işyerlerimiz için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Ancak Türk Metal Sendikası üyeleri için artık bıçak kemiğe dayanmıştır.

Başkanlar Kurulumuz, üyelerinin sendikamıza emanet ettiği alınterlerini korumaya, emeğin hak ve özgürlüklerinden ve çalışma yaşamında adaletten taviz vermemeye kararlıdır.

Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu, alınan kararların ülkemize, çalışma yaşamına, işçi sınıfımıza ve metal işçilerine hayırlı uğurlu olmasını dilemektedir"