Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, mevsimlik işçilere yönelik saldırya ilişkin haberlerin “Türk-Kürt çatışması” şeklinde verilmesine tepki göstererek, “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi fitneyle bozmak isteyenleri şiddetle kınıyorum. Sosyal medya kalemşörleri uzaktan ahkâm kesmesinler ve her kültürü kucaklayan Sakarya’mızı karalamasınlar!” dedi.

CHP Sakarya İl Başkanlığından basına servis edilen haber şöyle:

"Fındık bahçesinde yaşanan olayı değerlendiren CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, sosyal medyada provoke edilen Türk-Kürt çatışmasının Sakarya’da asla yaşanmayacağını savundu.  CHP’li Ecevit Keleş, “Her kültürü barındıran Sakarya ilimizle ile ilgili sosyal medyada mevsimlik işçilerle bahçe sahibi arasında yaşanan tartışmanın Türk-Kürt ayrımcılığı meselesine getirilmesini kınıyorum. Bu provokasyonla hem fındık bahçesi sahiplerimiz hem de Sakaryalı hemşerilerimiz zan altında bırakılmışlardır. Oysa fındıkçılarımız her yıl misafir olarak gördükleri tarım emekçilerimize kendilerinden birileri gibi davranmakta ve de onların bir saç teline zarar vermeyi bırakın, onları bir kardeş bir dost bir evlat gibi görmektedirler” dedi. 

CHP’li Ecevit Keleş, “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi fitneyle bozmak isteyenleri şiddetle kınıyorum. Sosyal medya kalemşörleri uzaktan ahkâm kesmesinler ve her kültürü kucaklayan Sakarya’mızı karalamasınlar!” açıklaması yaptı.

CHP’Lİ ECEVİT KELEŞ, İŞÇİ ÇAVUŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Bölgedeki işçi çavuşlarıyla görüşmeler yaptığını kaydeden CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Sakarya da şuan yaklaşık 60 bin civarında çalışan mevsimlik tarım işçimiz var. Yaptığım görüşmelerde tartışma yaşanan işçilerin geldikleri günden beri sorun çıkardığını ifade ettiler. İşçi çavuşlarının da bana aktardığı gibi, yaşanılan olay münferit olarak yaşanmıştır. 60 bin kişinin çalıştığı bir sektörde sosyal medyada söylenildiği gibi bir ayrım yapılsaydı, bu olaylar sistematik bir hale gelirdi. Diğer çalışılan yerlerde hiçbir sıkıntının yaşanmadığına bu bağlamda dikkat çekerim” diye konuştu. 

“DEVLET, O EMEKÇİLERE KENDİ MEMLEKETLERİNDE İŞ BULAMIYOR, BU EN TEMEL SORUNDUR”

Özellikle Doğu illerinden Sakarya’ya gelen mevsimlik tarım işçilerinin memleketlerinden uzak bölgelere kadar iş bulma umuduyla gelmek zorunda bırakılmasının en temel sorun olduğuna dikkat çeken CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Bu tarım emekçilerimiz maalesef kendi memleketlerinde iş bulamıyorlar. Devlet, onlara kendi doğup, büyüdükleri, yaşadıkları yerde iş veremediği için o emekçi kardeşlerimiz buralara kadar yaşamlarını idame ettirebilmek için geliyorlar. Devletin öncelikle bu soruna ivedilikle çözüm bulması gerekmektedir” dedi.