MHP lideri Devlet Bahçeli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı yazılı mesajda erken seçim çağrılarına kapıyı kapattı, CHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.

CHP'nin "Türkiye'yi zora sokmak üzere müfrit ve müfsit bir muhalefet" yaptığını iddia eden Bahçeli, ana muhalefet partisinin "vatanı ve devleti düşürmek maksadına matuf karanlık bir siyaset" güttüğünü savundu.

"Demokrasi ve hukuk güvenliğimiz tehdit altındadır" diyen MHP lideri, bu tehlikeyi yaratanın da CHP olduğunu ileri sürdü, Türkiye'nin ana muhalefet partisi için "tehlikeli bir siyasi odak, milli güvenliğimiz ve demokrasi hayatımız adına zehirli bir siyasi organ" nitelemesini yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna yönelik itirazlara tepki gösteren Bahçeli, "Lise ve üniversite öğrencilerimizin arkasına saklanıp sokakları kışkırtan, utanmadan rızkı ve nimeti boykot eden, daha doğrusu milli ekonomiyi ve milli kurumları düşmanca hedef alanlar esasında Türkiye için bariz bir tehdit haline dönüşmüştür" dedi.

"Savaş istersen buradayız"

Bahçeli, Özgür Özel'in "savaş ilanı" açıklamasını da "Sakat bir mantık, basiretsiz ve hatta skandal bir hezeyandır. Kime savaş ilan edeceği, bu savaşı kiminle yapacağı, ne için savaşacağı, silah ve militan açığını nasıl takviye edeceği muamma, muallak ve muğlaktır" sözleriyle eleştirdi.

CHP lideri Özel, 17 Nisan tarihinde Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a yönelik "Numan Bey'e söylüyorum. Sakın bize savaş ilan etmeye kalkma. Savaş ilanı kabul ederim. Meclis Başkanvekilimi tehdit etme, savaş ilanı kabul ederim. Kâtip üyemi tehdit etme, savaş ilanı kabul ederim. Bundan sonra da Anayasa'ya aykırı bir adım atma, savaş ilanı kabul ederim" açıklamasını yapmıştı.

Geçen hafta CHP'li Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna dair kararı okutulmuş, bu girişim AKP'yi öfkelendirmişti. Konuya dair açıklamasında Kurtulmuş, "TBMM Başkanvekili Karaca'nın Anayasaya, İçtüzük ve teamüllere aykırı olarak bir metni katip üyeye okutması hem yetki aşımı hem de hukuken yok hükmündedir" demiş, Karaca'nın görevinden uzaklaştırılması yönünde AKP'den gelen çağrılar üzerine "yetkilerini kullanacağını" söylemişti.

Bahçeli açıklamasında, "Özgür Özel'e diyorum ki, dilemeyiz ama, şartlar başka tercih yapmamızı imkansızlaştırırsa ve ısrarla savaş ilanı için muhatap arayacaksan biz buradayız, nasıl savaşılır, nasıl mücadele edilir, savaş ilanının vahim sonuçları nasıl olur, bihakkın bunu ispat edecek kudret ve kırattayız" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Atalay kararının Mecliste okutulmasını "hukuksuz, kanunsuz ve korsan iş" diye niteledi, Kurtulmuş'un bir daha Karaca'ya "Genel Kurulu yönetme ruhsat ve izni vermekten imtina etmesi gerektiğini" söyledi.

"Seçimler zamanında yapılacak"

Erken seçim tartışmaları için ise Bahçeli şöyle konuştu:

"Erken seçim yalan ve yaygarasıyla partimizi tartışmaya yeltenen, küçücük akıllarıyla niyet okuyuculuğuna teşebbüs eden çürüklerin hevesleri boşunadır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Cumhur İttifakı'nın kararı kesindir, seçimler zamanında yapılacak ve bundan da asla taviz verilmeyecektir."

İktidarın "terörsüz Türkiye" diye adlandırdığı yeni çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmede bulunan Bahçeli, "Bu aşamada PKK'nın kongresini toplayıp 27 Şubat İmralı çağrısına binaen örgütsel fesih işlemini tamamlaması, silahları da Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim etmesi akla ve adalete en uygun seçenektir. Bu iş daha fazla uzamamalıdır" dedi.

Bahçeli ayrıca, geçirdiği ağır kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavisi yoğun bakımda devam eden DEM Parti İstanbul Milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder'e şifa dileğinde bulundu.

İmamoğlu'ndan Alman hükümetine çağrı İmamoğlu'ndan Alman hükümetine çağrı

Kaynak: DW Türkçe