İspanya’da güney ve doğu sahil şeridinde etkisini sürdüren Gloria Kasırgası’nda ölenlerin sayısı 13’e yükseldi, en az dört kişi kayıp. İspanya hükümeti, acil durum toplantısı yapılacağını duyurdu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, “Şu anda önemli olan hepimizin bir arada olması ve omuz omuza çalışmamız” dedi. Sanchez, fırtınanın sebebinin yalnızca iklim değişikliği olmadığını, ancak etkisinin çok büyük olduğunu ifade etti.

Balear Adaları’nı vuran fırtına daha sonra Katalonya, Valensiya’ya doğru ilerledi. Güney şeridinde, özellikle Endülüs’te şiddetli kar yağışı ile etkisini sürdürdü. Yerel basında, Katalonya’da dört, Valensiya’da beş, Endülüs’te ve ülkenin kuzey kesimlerinde ikişer kişinin öldüğü bilgisi yer aldı. Sağlık yetkilileri, ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Gloria Kasırgası, İspanya’dan sonra Fransa’nın güneyinde de etkisini gösteriyor. Şiddetli yağmur ve sel nedeniyle en az bin 500 kişi evinden tahliye edildi. Fransa’nın Pyrénées-Orientales böglesinde ise elektrik kesintisi devam ediyor.