ardından başlayan protestolar ve tutuklamalar devam ediyor.

Sosyal medya hesabından “Beraye” isimli şarkı yayınlayan ve kısa sürede milyonlarca dinleyiciye ulaşan sanatçı Şhervin Hajipour ile sunucu ve yönetmen Mehran Mudiri gözaltına alındı.

Yarı resmi haber ajansı Tesnim'e göre, 24 Eylül'de İran’dan ayrılan sunucu ve yönetmen Mehran Mudiri, dün sabah ülkeye dönüş yaptı ve  pasaportuna el konuldu.

Gözaltına alınan Mudiri’nin geçtiğimiz günlerde protestoculara destek veren bir video yayınlayarak ülkede “gösterileri kışkırttığı” öne sürüldü.

Daha önce de milli futbol takımının eski oyuncusu Hüseyin Mahini ile gazeteci Elahe Muhammedi’nin "gösterileri kışkırtmak" gerekçesiyle tutuklandığı bildirilmişti.

İran'dan İsrail'e SİHA ve füzelerle misilleme İran'dan İsrail'e SİHA ve füzelerle misilleme

2 bine yakın gözaltı var

Ülke medyasına yansıyan haberlere göre, toplam gözaltı sayısının 2 bini bulduğu tahmin ediliyor. Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyin Muhsini Ejei de 26 Eylül'de yaptığı açıklamada, "sokağa çıkan herkesin suçlu olmadığını ve yalnızca kamu güvenliğini tehdit eden kişilere karşı yargının harekete geçeceğini" söylemişti.

İran'ın yaşamını yitiren esk, Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi de 27 Eylül'de "göstericileri kışkırttığı" gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre, protestoların başlangıcından bu yana 20 gazeteci gözaltına alındı. Amini'nin komada olduğu sırada hastaneye giderek durumunu kamuoyuna duyuran Şark gazetesi çalışanı Nilüfer Hamidi de tutuklandı.