Akit TV’deki konuşması infial uyandıran, siyasetçisinden sokaktaki yurttaşa, akademisyeninden meslek kuruluşlarına, gencinden yaşlısına her kesimin tepkisini çeken Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “fuhuş evleri” nitelemesini, Sakarya’da binlerce öğrencinin ve çalışanın kaldığı apartlara yaptığını açıkladı.

ÖĞRENCİ EVLERİNDE KALANLARA...

Bizim Sakarya Gazetesi'nin İHA'ya dayandırdığı habere göre Sofuoğlu, “Üniversiteler fuhuş yuvası, nerede dedim, bana cümlesini gösterin, ben bunu nerede söyledim. Cümleyi siz bana gösteremeyeceksiniz, kullanmadım çünkü” diyor ve o bölgedeki öğrenci evlerinde kalanları resmen fuhuşla suçluyor.

DERSLERE DEVAM ETMEYENLER DE...

►Sofuoğlu, öğrenci evlerinin fuhuş evi olduğu iddiasına dayanak olarak da derslere olan devamsızlığı gösteriyor. Ona göre, öğrenciler zaten derslere girmiyor ve yine onun deyimiyle ‘neredeyse fuhuş evi’ haline gelen öğrenci evlerinde kalıyorlar.

CUMHURBAŞKANI VURGUSU...

►Ebubekir Sofuoğlu, İHA’ya açıklamasında “Cumhurbaşkanımızın vurgusu diye bir şey söyledim, Cumhurbaşkanımızın vurgusuna mı sığınıyorsunuz değerlendirmeleri var, hayır ben bir açıklama doğruysa kamuoyunu da rahatsız etmeyecek şekilde yaparım. Cumhurbaşkanımızın 2013’te yaptığı hatırlatmayı da zikrederek yaptım bunu, bir yere sığınarak değil. Burada benzer sıkıntılar tüm Türkiye’de devam ediyor diye apartlar üzerinden bunlardan bahsettim” diyor. Sofuoğlu, özür dilemesi için yapılan çağrıları da, “Çok ilginç yani, özür dileyecek bir şey yapmadım ki ben, söylemediğim söz için özür dilemek, böyle bir şey olabilir?” mi?” dedi.