Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin, Sakarya Kadın Platformu dönem sözcüsü Yasemin Hacıeyüpoğlu'nun oynayacağ 'Tok' adı oyunun, Büyükşehir Belediyesi tarafından engellendiği bildirildi.

Sakarya Kadın Plaftformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Sakarya Şubesi Kadın Sekreteri Yasemin Hacıeyüpoğlu, oyunla ilgili yapılan ilk görüşmelerde Millet Bahcesi'nde hafta ici herhangi bir gun sahnelenebileceğinin söylendiğini, ancak yetkililerin daha sonra telefonla arayarak izin veremeyeceklerini belirtip, Park ve Bahceler Müdürlügü'ne yonlendirildiklerini belirtti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün  ise kendilerinde böyle bir yetki olmadiğını belirterek Kültür Daire Başkanlığını işaret ettiğini beliren Hacıeyüpoğlu,  Kültür Daire Baskanlı'nın da "14 Agustos'ta biz bir etkinlik başlatacaktık, ancak beceremedik, o nedenle size izin veremeyiz" diyerek olumsuz yanıt verdiğini kaydetti..

Hacıeyüpoğlu, tum bu yasananlarin Istanbul Sözlesmesi'nin feshi ve hukumetin kadına ve kadın mücadelesine bakışından  ayrı düşünülemeyeceğini belirterek,  konu ile ilgili olarak bugün saat 15.00'te Egitim Sen Sakarya Şubesi'nde basın açıklaması yapacaklarını kaydettib