10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla çok sayıda kişi, kurum ve kuruluş kutlama mesajı yayımladı.

Mesajlardan bazıları özetle şöyle:

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım: "Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda kişilik haklarına saygılı, ilkeli, doğru, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışıyla mesai kavramı gözetmeksizin ifa ettiği fedakarca görevle birçok hayata dokunup umut olan, her şartta özveriyle haber peşinde koşan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ: "Yerel basınımız, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla kurumlar arasında köprü görevi görerek, ilimizin ekonomik, kültürel, sosyal gelişiminde etkin bir rol üstlenmektedirler. Pandemi sürecinde de basın mensuplarımız, yaptıkları haberlerle toplumsal duyarlılığa katkıda bulunmuş ve kamuoyunu bilgilendirerek sürecin yürütülmesine destek olmuştur. Pandeminin her sektörü olduğu gibi yerel basınımızı da ciddi manada etkilediğinin farkındayız. Bu zor dönemde göstermiş oldukları mücadeleden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. En önemli kurumsal paydaşlarımız arasında yer alan basın mensuplarımızın her zaman yanındayız"

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı: "Kamuoyuna haber ve bilgi akışını tarafsız bir şekilde yansıtan ve toplumsal sorunları dile getiren gazetecilerimizin ülkemizin ve ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik, demokratik gelişimine katkı sağlamak için ortaya koydukları emek kutsaldır.

Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren, tüm basın çalışanlarımız her türlü takdiri hak etmektedir. Bu duygularla basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışanına tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim.”

AKP İl Başkanı Yunus Tever: "Medya temsilcilerimizin, mesleklerini yerine getirirken hakikat konusunda gösterdikleri hassasiyet, gazeteciliğin saygınlığını ve medyaya güveni artırdığı gibi, demokrasinin sağlıklı işleyişine ve güçlenmesine de olumlu katkı sunmaktadır. Bu duyarlılıklar, mesleki yetkinlik ve başarı ile birleştiğinde ise tüm basın emekçilerine övünç, bizlere de haklı gurur vesilesi olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve şehrimizin dört bir tarafında fedakârca görev yapan tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevi başında vefat eden basın mensubu arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, görevini zorlu şartlar altında icra eden tüm basın mensubu arkadaşlarımıza da çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.”

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş: "Basın, vatandaşın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dili olarak çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından birisidir. Demokrasilerde basının “milletin sesi” olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşul ise basın özgürlüğüdür.Basın özgürlüğü, gerçekleri öğrenme hakkıdır. Bu hakkın kullanılması, basın camiasının hiçbir baskı, tehdit, yönlendirme, sansür ve cezalandırma altında kalmadan görevini en iyi şekilde yerine getirmesiyle gerçekleşir."

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan: "“Halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında çalışan basın sektörünün emekçileri, değerli arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler gününü en içten duygularımla kutluyorum. Bu işe gönül veren arkadaşlarımızın yaşadıkları zorlukları, gece gündüz verdikleri emeği toplum olarak takdir etmememiz olanaksız. Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün arttırmaktadır.”

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu: "Hukuki ve toplumsal sorumlulukla, kişisel hakları gözeten ve ahlaki değerlerin ışığında doğru bilgiyle gazetecilik mesleğini icra eden tüm basın mensuplarımız her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Halkımızın aydınlatılması adına haber yapan gazetecilerin, onların kıymetli ailelerini saygıyla ve hürmetle selamlıyorum. Bu vesileyle basın kuruluşlarımızın tüm kademelerinde görev yapan basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarken, hayatını kaybeden gazetecilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum"

CHP Arifiye İlçe Başkanı Ali Gökpınar: "Gazetecilerimiz, iş güvencesinden yoksun, soruşturma, gözaltı, baskı ve şiddet ile karşı karşıya mesleklerini sürdürme uğraşı veriyorlar.  Böyle bir ortamda, iktidarın her türlü teşviklerinden yararlanan, denetimlerinin işlemediği için tek sesli bir anlayışla yayın yapan havuz medyası ise halka gerçekleri anlatmaktan uzak bir şekilde yayınlarını sürdürmektedir.
Bu düşüncelerle tarafsız, ilkeli, gerçek haberleri ile halkını bilgilendiren, kalemine, mesleğine sadık, milletin sözcüsü olan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum."

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar: "Gece gündüz demeden, kamuoyunun haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. Ebediyete uğurladığımız basın mensuplarımızı da bir kez daha rahmetle anıyorum."

Tüm Emekli Sen Sakarya Şube Başkanı Günay Şentürk: "Yerel ve ulusal düzeyde meslek onurlarını ve haysiyetlerini koruyarak gazetecilik yapan, kalemlerini egemen güçlere kiralamayan, tarafsız ve objektif yayın yapan, her türlü baskı, tehdit ve mahkumiyete göğüs geren tüm gazetecilerin gününü; baskı, tehdit ve mahkumiyetlerin olmadığı, basın-yayın ve düşünce özgürlüğünün çağdaş düzeyde sağlandığı, düşüncelerinden dolayı başta gazeteciler, bilim insanları, akademisyenler, düşünce insanları ve toplum için, baskı, sansür ve mahkumiyetlerin olmadığı, düşünce özgürlüğünün ve bağımsız tarafsız yargı ve adaletin sağlandığı bir Türkiye dileğiyle kutluyoruz."

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin: İ"ktidar gerçeklerin açığa çıkmasını istemediği için gazeteciler üzerinde hem yasalarla hem fiziki olarak baskı oluşturuyor Türkiye'de durum gazetecilik açısından çok vahim özgür basın emekçilerinin haber takip etmesi engelleniyor, toplumun tüm kesimlerine yönelik baskılar sürdüğü için haber kaynaklarına ulaşmak olanaksız hale gelmiştir.Haber takibi sırasında polis şiddetine maruz kalmak, hedef gösterilmek basın emekçileri açısından sıradan hale geldi. Baskılara karşı direnen ve susmayan basın emekçilerine , “Hiç bir koşulda gerçeklerin karanlıkta kalmasına izin vermedikleri için teşekkür ediyorum CHP iktidarının öncelikleri arasında özgür ve tarafsız basının olduğunun bilinmesini istiyoruz 10 Ocak çalışan gazteciler gününü kutluyorum."