Sakarya Yenihaber Gazetesi'nde son 1,5 yılda ikinci kez değişim yaşanıyor. Gazeteyi  2019 Temmuz'unda Yaşar ve Naci Koşunda'dan satın alan Canadalı Medya A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Turan Kalfa'nın yeniden Kanada'ya döndüğü ve gazetenin geleceğine yönelik karar alma aşamasında olduğu belirtiliyor.

Turan Kalfa'nın öncelikle istediği rakamı teklif eden olduğu takdirde gazeteyi satmayı düşündüğü ve  son olarak Düzce'den bir grubun gazeteye talip olduğu öğrenildi. Kalfa'nın bu görüşmelerde anlaşma sağlanamaması durumunda gazete yönetimini hisse vereceği çalışanlarına emanet etmeyi planladığı kaydediliyor.
Sakarya Yenihaber Gazetesi'nin internet sitesinde bugün yapılan açıklamada da değişim beklentisine ilişkinkısa bir bilgi verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Gazetemiz imtiyaz sahibi Canadalı Medya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Turan Kalfa, çocuklarının eğitimi Kanada'da devam ettiği için ve bu süreçte vaktinin çoğunluğunu kendileriyle geçirmek üzere Kanada'ya dönme kararı aldı. Yaklaşık 10 yıldır ilimizde ve Kocaali ilçemizde önemli yatırımlara imza atan Kalfa, bu kararından dolayı yürüttüğü iş ve siyasi aktivitelerini donduracak. Dolayısıyla gazetemizin imtiyaz sahibi de yakın bir zamanda değişecektir. Sayın Kalfa, gazetemizi belki de ülkemizde ilk olacak bir düşünceyle çalışanlarına devretme ihtimali üzerinde duruyor. Gazetemizin devri için görüşmeler ve hazırlıklar devam ediyor. Bu yönde atılacak adım kesinleştikten sonra sayın Turan Kalfa ve gazetemiz tarafından yeni açıklama yapılacak. Değerli okurlarımıza ve Sakarya kamuoyuna duyurulur."