İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken müridi Kadir İstekli ile "evlendirmesine" ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında iddianameyi yazan İstanbul Anadolu Adliyesi Savcısı Ercan Ateş’in görev yeri değiştirildi.

Tarikatta yıllarca süren sistematik istismarı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan, BirGün'de bugün "Sapıkların bitmeyen işkencesi" başlığıyla yayımlanan yazısında, çocuk istismarı sürecinin ortaya çıkması ve ardından yaşanan süreci ele aldı.

Tarikat ve cemaatler ile gerici yapıların organize saldırılarına dikkat çeken Soykan, savcı Ercan Ateş'in görev yerinin değiştirildiğini belirtti.

Soykan, BirGün'deki yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

Türkiye'de ‘İçmeden sarhoş olma’ hastalığı görüldü Türkiye'de ‘İçmeden sarhoş olma’ hastalığı görüldü

"Tarikatın karanlık kuşatması sürerken H.K.G.’nin yaşadıklarıyla ilgili iddianameyi yazan İstanbul Anadolu Adliyesi Savcısı Ercan Ateş’in görev yeri değiştirildi. Ercan Ateş, başka bir savcıda iki yıl bekleyen soruşturmayı iddianameye dönüştürmüştü. Ercan Ateş, aile suçlarıyla ilgili savcılık bürosundan genel soruşturma bürosuna atandı. Bu bir terfi ya da tenzili rütbe değil ancak istek dışı yapılmış bir görevlendirme. Yargı çevresindeki söylentilere göre; Ercan Ateş, H.K.G.’nin suç duyurusuyla ilgili soruşturmada başsavcı vekiline haber vermediği için bu görevlendirme yapıldı."