YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
İçeriği Görüntüle

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında açıklanan sınav sonuçları üzerinden başlayan tartışmalara sert sözlerle dahil oldu. Özellikle Bursa’daki bir İmam Hatip Ortaokulu’ndan 36 birinci çıktığı iddiasıyla alevlenen gündeme ilişkin konuşan Çelik, muhalefeti hedef aldı ve söz konusu bilgilerin “yalan kampanyası” olduğunu öne sürdü.

“Kasıtlı Bir Kötülük ve Nifak Kampanyasıdır”

Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“LGS sonuçlarının açıklanmasından sonra İmam Hatip Okullarına dönük üretilen yalan kampanyası, ideolojik fanatizmin yeni bir örneğidir. Bursa’daki bir okuldan 36 tam puanlı öğrenci çıktığı iddiası yanlış bir bilgidir. Bu yanlış bilgiyi ‘yalan siyaseti’ne çevirenlerin yaptıkları kampanya, kasıtlı bir kötülük ve nifak kampanyasıdır.”

“Tüm Okullar Bizim, Tüm Öğrencilerimizin Başarısı Ortak Gururumuzdur”

Ömer Çelik, bu tür iddiaların okulları ve öğrencileri hedef aldığını savunarak, “Her vesileyle milletimizin arasına nifak sokmaya çalışanlar, maalesef bu kötülükleriyle çocuklarımızı da hedef alıyor. Nifak ve kötülük siyaseti peşinde koşanların, bu ülkenin değeri olan okullarımızı hedef almasına müsaade etmeyiz,” dedi.

Çelik açıklamasının sonunda LGS’ye giren tüm öğrencilere başarılar dileyerek, başarıların ideolojik tartışmalara alet edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: T24