CHP Adapazarı İlçe Başkanı Anıl Özkan, Adapazarı'nda temizlik ve hijyen krizi yaşandığını öne sürerek, " Son haftalarda özellikle merkez mahallelerden uzak köylere kadar vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetler, çöplerin biriktiğini, kötü kokuların yayıldığını ve sivrisinek istilasının arttığını açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

Anıl Özkan, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Bu görüntüler ne yazık ki çağdaş bir şehirle bağdaşmamaktadır. Adapazarı’nda halk sağlığı tehdit altındadır. Her zaman yapıcı, çözüm odaklı ve sorumlu bir muhalefet anlayışını benimsedik,gelinen bu noktada, Adapazarı Belediyesi’ni kamuoyu önünde açıkça uyarma sorumluluğumuz vardır.

Adapazarı sadece “Ada Hayat” projesinden ibaret değildir. Belediye yönetimi, rantsal projelere odaklanırken asli görevlerini ihmal etmekte; şehrin temizliğini, düzenini ve yaşam kalitesini ikinci plana atmaktadır. Sorunun temelinde ya ciddi bir personel yetersizliği ya da açık bir planlama zaafiyeti yatmaktadır. Hangisi olursa olsun, bu yönetim zafiyetinin faturası doğrudan Adapazarlı vatandaşlarımıza kesilmektedir.

Buradan açıkça çağrıda bulunuyoruz:

Geyve'de çam ormanları kuruyor
Geyve'de çam ormanları kuruyor
İçeriği Görüntüle

Belediye derhal temizlik hizmetlerini yeniden organize etmeli,

Eksik personel kadrolarını tamamlamalı,

Kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretmeli,

Temizlik ve çevre sağlığı konusunda şehre yakışır bir vizyon ortaya koymalıdır.

Adapazarı Belediyesi’nin asli görevlerinden biri temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir şehir ortamı sağlamaktır. Bu görev göz ardı edilemez.

Türkiye’nin birinci partisi ve Adapazarı’nın ana muhalefeti olarak bizler, bu sorunun çözümü için kamuoyunun takipçisi olacağız. Gerekirse her sokağa girer, her vatandaşın sesi oluruz. Bu şehirde kimse kaderine terk edilemez! Daha yaşanabilir bir Adapazarı için mücadelemiz sürecektir.