Uluslararası birliklerin ülkeden ayrılmasıyla Afganistan'da ülkenin geniş kesimlerini kontrolü altına alan Taliban'ın ülkenin kuzeyindeki üç önemli vilayet merkezi olan Kunduz, Sar-i Pol ve Talukan'ı ele geçirdiği bildirildi. Yerel yetkililer, söz konusu vilayet merkezlerinin Taliban'ın kontrolüne geçtiğini doğruladı. Böylelikle, son üç gün içinde toplam beş vilayetin yönetim merkezi Taliban'ın eline geçmiş oldu. Afgan güvenlik güçleri, Taliban'a karşı geniş çaplı bir operasyon başlatılacağını açıkladı.

Stratejik açıdan büyük önemi olan Kunduz'un ele geçirilmesi uluslararası birliklerin ülkeden çekilmesi sonrası taarruz başlatan Taliban'ın en büyük başarısı olarak görülüyor. Afganistan Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, Afgan güvenlik güçleri Kunduz'daki önemli kurumların yeniden ele geçirilmesi için bir harekat başlattı. Görgü tanıkların kentin "tam bir kaos içinde olduğu" bilgisi verdi.

El Cezire kanalına konuşan bir Taliban sözcüsü ise Afgan hükümeti ile şu anda olası bir ateşkes üzerinde mutabakat sağlanmamış olduğunu belirterek yeni bir ABD harekâtına karşı uyarıda bulundu.