Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),  yarıyıl tatilinde camilerde 6-13 yaş arası öğrencilere din eğitimi verilmesi için 81 il müdürlüğünü resmi yazı ile görevlendirdi.

Sözcü’nün haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, Server Gençlik ve Spor Kulübü ile, “Haydi Çocuklar Camiye” adlı altında proje imzaladı.

6-13 yaş arası kız ve erkek çocuklar için puanlı dini eğitim 20 Ocak pazartesi günü başlayacak. Proje https://haydicocuklarcamiye.com/sartname/sitesinden de duyuruldu. 30 Ocak yarıyıl tatili boyunca sürecek olan proje kapsamında erkek çocukları sabah namazıyla, kız çocukları öğle ve ikindi namazlarıyla yarışmaya katılabilecek. 100 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen projede en çok puan toplayan 3 çocuk ödüllendirilecek.

5 vakit namazını da camide kılan çocuklara ayrıca 2’şer puan verilecek olan yarışmada; 6,7,8 ve 9 yaşındaki çocuklar Fatiha, Sübhaneke Tahiyyat, Allahümme Salli, Allahümme Barik, İhlas, Kevser, Rabbena Atina, Rabbenaağfirli, Felak ve Nas Sureleri’nin her biri için 1’er puan alacaklar.