Kayyım atanan TELE1 televizyonundan istifa eden gazetecilerin kurduğu TELE2 Haber, YouTube, internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yayına başladı. 24 Ekim saat 19.28'de haber bültenini sunduğu sırada kayyımın talimatıyla yayını bitirmek zorunda kalan Murat Taylan, aynı saatte; cuma akşamı 19.28’de TELE2 Haber ekranında izleyicilerine karşısına çıktı.
Yayın öncesi konuşan Murat Taylan, "Son yayınımızda bu kıyafetlerleydim. 19.28’de kestiler yayınımızı, dolayısıyla bir simgesel başlangıç vurgusunu yapabilmek için bir cuma gününü 19.28’i yayın başlangıcı olarak seçtik. TELE1’den istifa eden arkadaşlarımızla TELE2 Haber’de yolumuza devam edeceğiz. Elbette TELE1’i hala daha geri istediğimizi öncelikle söyleyelim. TELE1 bizim kurduğumuz adım adım her noktasında emeğimizin olduğu yalnızca çalışanların değil tüm izleyicilerinin desteği ile kurulmuş bir televizyon kanalı TELE1 ve biz TELE1’i geri istiyoruz" dedi.
Tele2 Haber ilk yayınına alkışlarla başladı! pic.twitter.com/fC56Wq5HfT
— Tele2 Haber (@tele2haber) November 14, 2025
"Hedefimiz hala bir televizyon kanalı"
Kayyım yönetimindeki TELE1'in farklı bir kanala dönüştüğünü dile getiren Taylan şu ifadeleri kullandı:
"TELE1 artık bizim bıraktığımız Merdan Yanardağ’ın temsil ettiği habercilik anlayışının uzağında belgeseller yayınlayan bir kanala dönüştü. Dolayısıyla bizim gazeteci olarak gerçekleri halka aktarmak, halkın haber alma hakkını savunmak olanı biteni iktidarın baskısından ya da yandaş medyanın manipülasyonundan sıyrılarak olanı biteni aktarabilmek için bir mecraya ihtiyacımız vardı. İstifa ederken ya bir yol bulacağız ya da bir yol yapacağız demiştik. Hedefimiz hala bir televizyon kanalı. Önce TELE1’i geri istiyoruz. TELE1’i geri alamazsak bir televizyon kanalı kurmayı hedefliyoruz. Ama Türkiye’nin içinde bulunduğu süreçte gerçeklerin halka ulaştırılmasında böylesine önemli bir kadronun tamamen devre dışı kalmasını da kabullenemezdik."
"Türkiye’nin gerçekleri öğrenme hakkı var"
Kanalın kurucularından gazeteci Süleyman Sarılar, "İstifa ederken hepimiz ya bir yol bulacağız ya da bir yol yapacağız demiştik. Bir yol yaptık şimdilik. TELE2 Haber Youtube kanalı ve internet sitesi üzerinden yayına geçiyoruz. Neden diye soranlar olabilir. Çünkü Türkiye’nin gerçekleri öğrenme hakkı var. Gazeteciler yurttaşlarımızın özgürce habere ulaşma hakkının bir aracısıyız" diye konuştu.
"Meslek hayatımın en heyecanlı günü"
TELE2 Haber’in ekran yüzlerinden Evren Özalkuş, "Yaklaşık 30 yıllık meslek hayatımda en heyecanlı gününü yaşıyorum sanki ilk kez yayına çıkacağım ve birazdan sevgili izleyicilerimizin destekçilerimizin karşısında olacağım ve bu beni gerçekten çok heyecanlandırıyor. Teslim olmayacağız demiştik, teslim olmadık olmayı da düşünmüyoruz" derken, Burçin Atılgan, "Biz bildiğimiz yoldan devam edeceğiz. Tabii ki kimseyi kırmadan, dökmeden birtakım çerçevenin dışına çıkmadan elimizden geldiği kadar güçlü olmaya çalışacağız. Şu anda imkanlarımız bundan ibaret ama biz yine çok mutluyuz çünkü hepimiz olamasak da çoğumuz bir aradayız mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında "casusluk" suçundan başlatılan soruşturmada, televizyon kanalı TELE1'in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ'ye, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyım olarak atanmasına karar verilmişti. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.





