Edirne’nin Keşan ilçesindeki Kadıköy Barajı’nda su seviyesi kritik seviyelere düştü. Toplam kapasitesi 56 milyon metreküp olan barajda, kuraklık ve aşırı sıcaklar nedeniyle yalnızca 2 milyon metreküp su kaldı. Bu miktarın 1,6 milyon metreküpü ölü hacim, yani kullanılamaz durumda; kullanılabilir su miktarı ise yalnızca 400 bin metreküp.

Uzmanlardan uyarı: Su krizine karşı "iklim dostu şehirler" şart
Uzmanlardan uyarı: Su krizine karşı "iklim dostu şehirler" şart
İçeriği Görüntüle

Keşan Belediyesi, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu. Videoda, kuruyan barajın dronla havadan görüntüleri ve Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Bedri Kara’nın açıklamalarına yer verildi. Kara, “Barajımızdaki su seviyesi daha önce hiç bu kadar azalmamıştı. İlçeye günlük 10-12 bin metreküp su verildiğini düşünürsek, bir ay içinde barajdaki suyu bitirebiliriz. İlk defa dip savaklarımız görünüyor, suyumuz bitmek üzere” dedi.

Kara, olası su kesintilerini önlemek için Kumdere mevkisindeki 15 kuyuya ilave kuyular açmayı planladıklarını ancak bunun zaman alacağını vurguladı. Bu nedenle her damla suyun tasarruflu kullanılmasının büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Kaynak: T24