Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, Çin ile ortaklaşa 220 milyon dolarlık güneş enerjisi üretim projesi için anlaşma imzaladı.

Mısır Bakanlar Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Mustafa Medbuli, ülkenin kuzeyindeki El-Alameyn kentinde düzenlenen imza törenine katıldı.

Projenin, Kızıldeniz kıyısındaki Süveyş Kanalı Ekonomik Bölgesi’ne bağlı Suhna Sanayi Bölgesi’nde 200 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirileceği belirtildi.

2 GW panel ve 1 GW depolama kapasitesi

İnşaat ve deneme süreci dahil üç yıl içinde tamamlanması planlanan projeyle, yılda 2 gigawatt güneş enerjisi paneli ve 1 gigawatt enerji depolama sistemi üretecek fabrikanın kurulacağı açıklandı.

220 milyon dolara mal olması beklenen projeyle, 841 kişiye doğrudan istihdam sağlanacağı kaydedildi.

İsrail, Yemen’in başkenti Sana’ya hava saldırısı düzenledi
İsrail, Yemen’in başkenti Sana’ya hava saldırısı düzenledi
İçeriği Görüntüle

Çin merkezli JA Solar şirketinin projede yer alacağı, Mısır’dan AHG, BAE’den Global South Utilities ve Bahreyn’den Infinity Capital şirketlerinin de işbirliği yapacağı bildirildi.

Kaynak: T24