Kılıçdaroğlu'na, Meclis'te ve CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamalar nedeniyle Erdoğan tarafından 500 bin TL'lik tazminat davası açıldı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 500 bin TL'lik tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu'nun salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalar ve perşembe günü CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamalar dava gerekçesi olarak gösterildi. 

Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan hakkında sarf ettiği sözlerin, kişilik haklarını ihlal edici mahiyette olduğu öne sürüldü. 

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, perşembe günü Canan Kaftancıoğlu hakkında 3 cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa hitap etmiş ve şunları söylemişti:

"Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Sen ikiyüzlüsün, sen fırsatçısın, sen bir zorba ve bir manipülatörsün. Ama zulmün ve küstahlığın son buluyor. Erdoğan, yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü, mahallelerini sığınmacılara sattığın insanların gürültüsüdür. Bu gürültü, aç bıraktığın emeklilerimizin gürültüsüdür. Bu gürültü, elektriklerini kestiğin 4 milyon insanın karanlıktaki sesidir. Özgürlüğün şarkısını söyleyen insanların sesini duyuyor musun?

Erdoğan biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyiye gideceğini, bu zulmün de son bulacağını bir kez daha huzur ve sükunetin bu ülkeye geri geleceğini hepimiz biliyoruz. Bütün acımasızlıklar senin zayıflıklarından doğuyor. Evet, sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın, biz omuz omuza yaşayacağız. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklından çıkarma."