Antalya Kaleiçi Yat Limanı’nda bulunan ünlü Mermerli Plajı’nı devralan Antalya Valiliği, 80 milyondan fazla para harcayarak çevre düzenlemesi ve restorasyon projesi yaptı. Arkeolojik ve kentsel sit olan bölgede uygulanan projeyi Koruma Bölge Kurulu onaylamazken, Mermerli Plajı’nın 30 Mayıs’ta özel bir işletmeye devredildiği ortaya çıktı. Kurban Bayramı’nda tatilcileri ağırlamaya başlayan Mermerli Plajı’na girmek isteyenlerden kişi başına 1000 TL giriş ücreti alınması ise tepkiye yol açtı. İran uyruklu olan ancak 2015’te Türk vatandaşlığına geçen bir işletmecinin kurduğu şirketin kestiği fişte, Mermerli Plajına 2 kişilik giriş ücretinin 2000 TL olduğu görülürken, içecek fiyatlarının da yüksek olması dikkati çekti. Bayram tatilini geçirmek için ailesiyle Eskişehir’den Antalya’ya gelerek Kaleiçi’nde bir otele yerleşen Meltem Taşkın, Mermerli Plajı’nda iki kişilik giriş için 2 bin TL ödediklerini belirterek, “İki saat kadar kaldığımız Mermerli Plajı’nda 7 bin TL ödedik. Bir daha Antalya’ya gelmem” dedi.

Antalya Kaleiçi Yat Limanı’nda bulunan ünlü Mermerli Plajı’nı devralan Antalya Valiliği, 80 milyondan fazla para harcayarak çevre düzenlemesi ve restorasyon projesi yaptı. Arkeolojik ve kentsel sit olan bölgede uygulanan projeyi Koruma Bölge Kurulu onaylamazken, Mermerli Plajı’nın 30 Mayıs’ta özel bir işletmeye devredildiği ortaya çıktı.

Kurban Bayramı’nda tatilcileri ağırlamaya başlayan Mermerli Plajı’na girmek isteyenlerden kişi başına 1000 TL giriş ücreti alınması ise tepkiye yol açtı. İran uyruklu olan ancak 2015’te Türk vatandaşlığına geçen bir işletmecinin kurduğu şirketin kestiği fişte, Mermerli Plajına 2 kişilik giriş ücretinin 2000 TL olduğu görülürken, içecek fiyatlarının da yüksek olması dikkati çekti. Bayram tatilini geçirmek için ailesiyle Eskişehir’den Antalya’ya gelerek Kaleiçi’nde bir otele yerleşen Meltem Taşkın, Mermerli Plajı’nda iki kişilik giriş için 2 bin TL ödediklerini belirterek, “İki saat kadar kaldığımız Mermerli Plajı’nda 7 bin TL ödedik. Bir daha Antalya’ya gelmem” dedi.

Vali Şahin 'Fiyatı makul olsun istiyoruz' demişti

Antalya Valisi Hulusi Şahin, 80 milyondan fazla para harcandığını belirttiği Mermerli Plajı’nın Valilik tarafından işletileceğini belirterek, “Fiyatı makul olsun istiyoruz. İnsanlar buraya rahatlıkla gelebilsin istiyoruz. Oradaki gün batımından tüm Antalyalılar ve turistler istifade etsin istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde” açıklaması yapmıştı.

Sessiz sedasız özel işletmeye verildi

Ancak Vali Şahin’in bu açıklamalarının aksine Mermerli Plajı’nın 30 Mayıs 2025 tarihinde Kaleiçi’ndeki özel bir işletmeye verildiği ortaya çıktı. Mermerli Plajı’nı Antik Pazar Halıcılık adlı özel bir şirketin işlettiği görülüyor. 2 Haziran 2025 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre adı geçen şirket adresini de Kılınçarslan Mahallesi, Mermerli Banyo Sokak, Mermerli Çay Bahçesi ve Restoran olarak değiştirmiş. Mermerli surlarının üzerindeki restoran bölümünde henüz bir faaliyet gözlenmezken, özel işletmeye verilen plaj kısmının faaliyete açıldığı görülüyor.

Bayramın ilk 3 gününde 26 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti
Bayramın ilk 3 gününde 26 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

2003 yılında kurulan şirketin kurucuları İran uyruklu iki girişimci. Kaleiçi’nde halı, gümüş ve hediyelik eşya ticareti yapan İranlı girişimciler Galdi Abdollah Zadeh ve Abdoljalil Abdollah Zadeh, Haziran 2015’de Türk vatandaşlığına geçerek isimlerini değiştirdi. Alper Abdullahzade ve Celil Abdullahzade adını alan İranlı girişimcilerin kurduğu şirket, Aralık 2023’te Kaleiçi’nde otel işleten bir başka Türk girişimciyi de ortak alarak yoluna devam etti.

İki saatte 7 bin TL ödedi

Valiliğe devredilen Mermerli Plajı’nın sessiz sedasız işletmesini alan şirketin plaja girişte kişi başı 1000 TL’lik ücret uygulaması tepkiyle karşılandı. Bayram tatilini geçirmek için Eskişehir’den Antalya’ya geldiklerini dile getiren Meltem Taşkın, “Kaleiçi’nde bir otele yerleşerek daha önceden bildiğimiz Mermerli Plajı’nda denize girmek istedik. Girişte bizden kişi başı 1000’er lira para aldılar. Plaja yiyecek bir şeyler götürmemize de izin vermediler. Bu konuda çalışanları uyardım ancak uyarılarımız dikkate alınmadı. Mermerli Plajı’nda 2 saat kadar kaldık, toplam 7 bin TL para ödedik. Yediğimiz bir patates kızartmasıydı” dedi.