Sınırlı Sorumlu Sakarya Engelsiz Yaşam Hizmet ve Yardımlaşma Kooperatifi Kurucu Başkanı Cemil Cebecioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, engelli mücadelesine katkı vermek, kalıcı bir eser bırakmak amacıyla projelendirdikleri kooperatifin kuruluş aşamasının büyük bir bölümünün tamamlandığı belirtti.

Kooperatifin kuruluşunu, işlemler tamamlandıktan sonra açıklamayı düşündüklerini, ancak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli mücadelesine moral kazandırmak amacıyla öne almayı uygun bulduklarını ifade eden Cebecioğlu, şu bilgileri verdi:

"Bu kooperatifi kurma amacımız engelli bireylerimizin istihdam sürecine hazırlıksız yakalanmasının önüne geçmek ve engellilerin gerçek yaşamda fırsat verilirse neleri yapabileceğini gözler önüne sermek. Yani yasal zorunluluktan öte ülkemiz ekonomisinde onlara da ihtiyaç olduğunu göstermek. Böylece engelliler hakkındaki katmerleşmiş önyargıları kırarak engellilerin önündeki büyük engeli kaldırmak.

Kooperatifimiz bir hayırseverin 2 yıllığına bedelsiz olarak verdiği 17 dönümlük bir arazi üzerine kurulacaktır. Burada engelli bireylerin çalışacağı çeşitli atölyeler ve bir kafeterya bulunacak. Asıl yapmak istediğimiz de o arazinin bir çiftlik haline getirilmesi. Bu konuda tüm Sakaryalı hemşerilerimizden de öneriler beklemekteyiz.

Önümüzdeki dönemde daha fazla bilgi verebilmek adına 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayarak saygılarımı sunuyorum."