Sedat Peker son videosunda Uğur Mumcu suikasti konusunda Mehmet Ağar'a, Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'a da "Mehmet Ağar'ın ortasında" olduğu bir uyuşturucu ticaretiyle ilgili suçlamalarda bulundu.

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan ve YouTube üzerinden videolar yayınlayan Sedat Peker yedinci videosunda Uğur Mumcu cinayeti ve uyuşturucu trafiği hakkında iddialarda bulundu.

Uğur Mumcu cinayeti ile ilgili Ağar'a suçlama

Pazar sabahı "Hayata korkusuzca bakanlar, ölümden de korkmazlar" başlığı ile yayınlanan yedinci videosunda Peker'in ortaya attığı en önemli iddialardan biri, gazeteci-yazar Uğur Mumcu cinayetinde Mehmet Ağar'ın parmağı olduğuna yönelik iddia oldu. Peker konuyla ilgili olarak, "Uğur Mumcu bence şehittir. Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Hep terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur ve silah ticareti. Şehit olduğunda yanına ilk gelen kim? Mehmet Ağar. Katil hep ilk gelir. Ve eşine diyor ki: Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağıya iner" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'ın oğluna ağır suçlama

Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın da "Mehmet Ağar'ın ortasında" olduğu bir uyuşturucu ticareti ile ilgili olarak Venezuela'ya gittiğini savunan Peker konu hakkında şu iddiaları dile getirdi:

"Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Geçen seni haziran ayında 4 ton 900 kilo yakalandı. Sonra yeni bir güzergah çalışması yapıldı. Çünkü Amerika Uyuşturucuyla Mücadele, çok güçlü orada, sürekli üstlerinde. 800 kilometre Venezuela'yla sınırları var. Oraya geçirmek kolay çünkü Venezuela'da Amerika'nın kontrolü yok... Kokainin asıl pahalı olduğu yer Ortadoğu... Suriye Lazkiye de Amerika kontrolünde değil... Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela'ya kim gitti? Eski Başbakanımız Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım. Bu senenin başında Ocak ayında gitti 4 gün kaldı, ve Şubat ayında gidip 4 gün kaldı… "

Erkan Yıldırım'ın sık sık Kıbrıs'a gittiğini de savunan Peker şöyle devam etti:

"Erkan Yıldırım, Kıbrıs'a gittiğinde Halil Falyalı’nın otelinde veya casinosunda misafir. Ben Binali Bey'in böyle bir organizasyonun içinde olduğunu düşünmüyorum. Ancak ilk zamanlar Erkan Yıldırım'la ilgili çektikleri kasetlerle -kumar kasetleri değil rüşvetin- daha sonra bunu (Erkan Yıldırım) onu bu işe yönlendirdiler ve bu işin aparatı haline geldiler. Neden kokain yakalanamıyor? Ve Mehmet Ağar bu bu işin neresinde? Mehmet Ağar bu senkronizenin ortasında. Erkan Yıldırım’ın Süleyman Soylu ile çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın."

Türkiye'de uyuşturucu işi yapan herkesin Mehmet Ağar'ın arkadaşı olduğunu öne süren Sedat Peker, Ağar'la ilgili olarak "Kürt iş adamları diyorlar ya… Hayır uyuşturucu işi yapıyorlardı hepsi. Hepsinden para aldı ve tüm işlerini hallediyordu" dedi.