İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasına tepki gösterdi.  Sosyal medya hesabından bir mesaj paylayan Akşener, “Hedefinde kadın olan bu kirli zihniyeti besleyip, #İstanbulSözleşmesi'ni de bahane gösteren acizler bilsin ki; Kadının hakkını, hukukunu çiğnetmeyeceğiz! Bu ucube sistem değişecek, #İstanbulSözleşmesi yeniden yaşatacak!” ifadelerini kullandı.

"Neden rahatsızsınız muhteremler?"

Akşener mesajına partisinin grup toplantısında yaptığı İstanbul Sözleşmesi ile ilgili bir konuşmanın da videosunu ekledi. Akşener konuşmasında ise şunları söyledi:  

Kırk yılın başı doğru bir iş yaptılar ondan da vazgeçiyorlar. Buradan sormak isterim, kadınlarımızın durumu ortadayken, yapılacak daha çok şey varken, niye geriye adım atıyorsunuz?  İstanbul Sözleşmesi’nin neyinden rahatsız oluyorsunuz muhteremler?

İstanbul Sözleşmesi diyor ki; kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı önlemek için gerekli yasal tedbirler alınmalıdır. Bundan mı rahatsızsınız?

İstanbul Sözleşmesi diyor ki; devlet kadına karşı şiddeti önleyecek etkili ve kapsamlı politikalar geliştirmelidir. Bundan mı rahatsızsınız?

İstanbul Sözleşmesi diyor ki; kadına yönelik şiddetin önlenmesi için gereken finansman ve insan kaynağı sağlanmalıdır. Bundan mı rahatsızsınız?

Sözleşme diyor ki; kadının erkeklerden daha aşağıda olduğuna dair önyargılarla mücadele edilmelidir. Bundan mı rahatsızsınız?

Allah’ın huzurundaki gibi eşit olmaktan mı rahatsızsınız? Yoksa insan olmaktan mı rahatsızsınız?