DHA’nın dün akşam geçtiği haberde, Zeytinburnu'nda polisin iki aile arasında çıkan kavgaya müdahalesi sırasında ‘arbede’ yaşandığı ve bu sırada 'silah sesleri duyulduğu' aktarılmıştı. Kurşunların isabet ettiği 1 kişinin ağır yaralandığı belirtilmiş, bir kişinin de darp sonucu yaralandığı kaydedilerek, hastaneye kaldırıldığı aktarılmıştı.

Bu olaya dair açıklama yapan İstanbul Valiliği, ağır yaralanan kişinin polis kurşunuyla vurulduğunu duyurdu. Aynı açıklamada olaylarla ilgisi bulunmayan diğer yaralının da açılan ateş sonucu vurulduğunu belirterek, polis memurunun gözaltına alındığını açıkladı.

POLİS KURŞUNUYLA ÖLÜM

Dün saat 18.30 sıralarında 155 Polis İhbar Hattı'na Zeytinburnu ilçesinde "aile içinde silahlı kavga" ihbarı geldiğini aktaran Valilik, hemen olay yerine polis ekibi sevk edildiğini belirtti. Zeytinburnu Seyitnizam G-4 sokaktaki olay yerine sevk edilen ekip tarafından 30-40 kişilik bir grubun sokak içinde kavga ettiklerinin tespit edildiği aktarılan açıklamada, polisin kavgaya müdahale sırasında bir kişiyi vurduğu kaydedilerek şöyle denildi:

“Tarafların ayrılması için görevlilerimiz müdahale ettikleri sırada, ellerinde silah ve sopalarla sokağa giren şahıslardan ikisi hedef gözetmeksizin sağa sola ateş etmişler, bu şahıslardan silahını görevli polis memuruna doğrultan A.İ, polis memuru tarafından açılan ateş sonucu yaralanmıştır. Yaralı A.İ. hemen hastaneye sevk edilmiş ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgisi bulunmayan ancak açılan ateş sonucu yaralanan B.B. de tedavi edilmek üzere hastaneye sevk edilmiştir."

VALİLİK: POLİS VE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Valilik açıklamasının devamında polisin ve olayla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı kaydedilerek şöyle denildi:

“Olaya karışan A.B, İ.Ş, N.İ, İ.İ, M.G. ve L.İ. isimli şüpheli şahıslar ile polis memuru gözaltına alınmıştır. Şüpheliler üzerinde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca ile 18 fişek ele geçirilmiştir. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılmıştır.”