CHP'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun serbest bırakılması için her hafta sonu Türkiye'nin farklı bir ilinde düzenlediği ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' mitingi bu hafta Yozgat'ta yapıldı. Samsun'da yapılan ilk mitingin ardından Yozgat'ta düzenlenen miting alanına traktörle gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, meydanda toplanan kalabalık tarafından sloganlarla karşılandı.

AKP'nin oy oranının yüksek olduğu Yozgat'ta belediyenin 31 Mart seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'ne geçtiğini hatırlatan Özel, "Yozgat'ı tapulu malı sananlar aslında Yozgat'ı tanımayanlardır" ifadelerini kullandı. Özel, ikinci miting için söz konusu seçimlerde sesini duyuran Yozgat'ı özellikle seçtiklerini belirterek, AKP'nin ise bu sesi duymazdan geldiğini kaydetti. 

Özel sözlerini şöyle sürdürdü: "Yozgatlılara şunu hatırlatırım. 2011 yılında bu meydanda Sayın Erdoğan Yozgatlılara, Yozgat'ı bir dünya kent yapmanın, bir megakent yapmanın, Yozgat'a çağ atlatmanın sözünü verdi. 14 yıl geçti biz bozkırın ortasında hâlen daha bir kent göremiyoruz."

"AK Parti ilk geldiğinde Yozgat'ta altı milletvekili çıkıyordu. Şu anda üç milletvekili çıkarıyor. Yozgat’ı yediler, bitirdiler. Yozgat'ı tükettiler, geride bıraktılar. Yozgat’ta onları geride bırakıyor artık" diyen Özel, "Sandıkla gelen sandıkla gider. Ama seçimle iş başına gelenler şimdi seçimle gitmek istemiyorlar. Türkiye’nin önünde sandığı kaçırmak istiyorlar. Oysa demokrasilerde mühür milletin elindedir. Soruyorum. Sandığın önünüzden alınmasına izin verecek misiniz mührü elinizden alınmasına izin verecek misiniz? Türkiye'nin Yozgat'tan duyacağı çok şey var. Bu iktidarın bu meydanda görmesi gereken çok şey var" diye konuştu.

Çiftçilerin faize itiraz edince, mazotun, gübrenin yüksek fiyatından yakınınca, iktidara mesafe koyunca "bir anda çiftçinin, köylünün karşısında dikildiklerini" belirten Özel "Köylünün karşısına dikiliyorlar. Gördüm ki birileri yukarıdan bakıyor. Kibirle bakıyor. Ve Yozgatlı köylüleri karınca gibi görüyor, onu ezmeye kalkıyor. Buradan iktidarı uyarıyorum. Karınca gibi çalışkan o çiftçileri sana ezdirmeyiz" dedi.

Yozgat'tan gelen İmamoğlu tepkisini de hatırlatan Özel, "Yozgat, o gün ayağa kalktı, Türkiye ayağa kalktı. Sandılar ki Yozgat’tan ses gelmeyecek. Yozgat’ta öyle bir ses geldi ki o traktör konvoyu, traktörlerin kornaları Yozgat'tan bütün Türkiye'ye duyuldu. Bir ezber bozuldu" ifadelerini kullandı.

Arınç: Belediye başkanlarının tutuklanması yanlış Arınç: Belediye başkanlarının tutuklanması yanlış

Kaynak: dwtürkçe