İmralı Heyeti yarın Davutoğlu ile görüşecek, Özel randevusu ertelendi
İmralı Heyeti yarın Davutoğlu ile görüşecek, Özel randevusu ertelendi
İçeriği Görüntüle

AİHM’in üçüncü kez ihlal kararı vermesinin ardından avukatlar yarın Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Kobani davası tutukluları için tahliye başvurusu yapacak.

Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Kobani davası tutukluları için yarın (11 Temmuz Cuma) tahliye başvurusu yapılacak.

Geçtiğiniz günlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) hak ihlali kararı verdiği eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları harekete geçti.

Medyascope’un aktardığına göre avukatlar 11 Temmuz Cuma günü önce hüküm veren mahkemeye başvurarak tahliye talebinde bulunacak.

Avukatlar daha sonra İstinaf Mahkemesi’ne, mahkumiyetin dayanağı olan delilerin de geçersiz kılındığı AİHM kararı uyarınca, beraat istemiyle başvuracak.