Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ferizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünü ziyaret ederek mevcut fabrikalar ile inşaatı devam eden yeni üretim alanlarında incelemelerde bulundu.

Ferizli Kaymakamı Bahattin Alp Arlsanköylü, Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, OSB Müdürü Alim Yılmaz ve Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Şube Şefi Osman Gülcan tarafından karşılanan Vali Çetin Oktay Kaldırım, daha sonra idari binaya geçerek mevcut yatırımlar ile yapımı devam eden projeler hakkında bir brifing aldı.Buradaki temaslarının ardından OSB içerisinde üretim faaliyetlerini sürdüren Nişsan Tarım Ürünleri Fabrikasını ziyaret eden Vali Kaldırım, daha sonra yapımı devam eden Orallar Zirai Ürünler Fabrikası, Suptek Yağ Keçeleri Fabrikası, Dövsan Dövme Çelik Metal Fabrikası inşaat alanlarında incelemelerde bulundu.

"4 Bin 500 Kişilik Ek İstihdam Sağlanacak”

Sakarya’ya yeni yatırımlar kazandırmaya devam ettiklerini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, Ferizli OSB’de toplam 1 milyar 327 milyon TL yatırım bedelli 28 fabrikanın inşaatının devam ettiğini,  genişleme alanında yatırımcı talebinin de çok yüksek olduğunu söyledi. Kaldırım,  ilçedeki yeni fabrika yatırımlarıyla 4 bin 500 kişilik ek istihdam sağlanacağını kaydetti.
Ferizli’nin birçok güzelliği ve potansiyeli bünyesinde barındırdığına değinen Vali Kaldırım, ilçenin yeni üretim alanları, yeni OSB’ler ve genişleme alanlarıyla önemli bir üretim üssü haline geleceğini vurguladı.