Sedat Peker, sosyal medya hesabından Birleşik Arap Emirlikleri'nin kendisinin güvenlik risklerinin arttığından dolayı Tweet atmasını engellediğini açıkladı. Peker, "Güvenlik risklerimin çok arttığı gerekçesiyle siyasi saldırı niteliği taşıyan tweet paylaşımı yapmamı da geçici bir süreliğine engellediler" ifadelerini kullandı. Peker rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, "Demokrasilerde çare tükenmez" hatırlatarak çağa ayak uydurucağını ve Gazeteci Erk Acarer'in iddialarını aktaracağını söyledi.

Gazeteci Erk Acarer, Organize suç örgütü Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nin Tweet atmasını yasaklaması nedeniyle Peker'in birçok çarpıcı iddiasını paylaştı.

İddia 1: Ermeni Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu'ndan üst düzey emniyet müdürleri 500 bin lira rüşvet  istedi

Acarer'in Twitter hesabından paylaştığı iddialara göre, Ermeni Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu'nun resmi koruması vasıtasıyla yüksek rütbeli bazı emniyet müdürleri, Şirinoğlu'nun kara para taşımacılığı yaptığını iddia ederek 500 bin lira rüşvet istediler.

İddia edilen rüşvet pazarlığı Şirinoğlu'nun koruma polisi Selami Tellioğlu'nu çağıran Foto Film Şube Müdürü Ekrem Eren Ermiş'in yaptığı öne sürüldü.

Sedat Peker, Ermiş'in, koruma polisi Tellioğlu'na Ermeni Vakfı Başkanı Şirinoğlu'nun kara para taşımacılığını yaptığı Kaçakçılık Şube Müdürü Engün Süngü'nün kendisine söylediğini ve Koruma Şubeden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Saraç'ın bildiğini aktardığını  öne sürdü.

İddiaya göre Ermiş, "Konunun kapanması" için Ermeni Vakfı Başkanı Şirinoğlu'ndan 500 bin lira istendiğini koruma polisi Tellioğlu'na aktarmış.

Peker, koruma polisi Selami Tellioğlu'nun Bedros Şirinoğlu'na durumu anlattığında üst müdürlere şikayet etmesi gerektiğini fikrini verdiğini öne sürdü. Peker,olayla ilgili olarak Bedros Şirinoğlu'nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya mektup yazdığını ve sonra telefonla bilgilendirdiğini iddia etti.

 
Peker, Süleyman Soylu'nun müfettiş görevlendirdiğini ve koruma polisi Tellioğlu'ndan söz konusu iddia edilen rüşvet pazarlığının ses kaydını ve Whatsapp konuşmalarının çıktılarını aldığını öne sürdü.

Peker, söz konusu hadisenin Ocak ayında gerçekleştiğini ve iddia edilen rüşvet pazarlığının belgeleri olmasına rağmen üç emniyet müdürünün korunduğunu ve koruma polisi Tellioğlu'nun sıkıştırıldığını ve olayla ilgili bir hukuki gelişmenin olmadığını iddia etti.

Konunun kapatılmak istendiğini söyleyen Peker, koruma polisi Tellioğlu'nun görevini yaptığını ve rüşvet istediği iddia edilen emniyet müdürleri için "Bunlar üniformalı soyguncular" dediğini iddia etti.

Peker, koruma polisi Tellioğlu'nun görev yerinin değiştirildiğini ve bu duruma tepki olarak emekli olduğunu ileri sürdü.

Peker, koruma şubeden sorumlu müdür yardımcısının ve Kaçakçılık Şube Müdürü Engün Süngü'nün hala görevde olduğunu ve Foto Film Şube Müdürü Ekrem Eren Ermiş'in şark tayini ile Ağrı'ya gittiğini söyledi ve Ermiş'in yaptığı iddia edilen rüşvet pazarlığının ses kayıtları olmasına rağmen görevde olduğunu ve bu durumun Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilmediğini öne sürdü. Peker, olayın üzerinden 9 ay geçmesine rağmen soruşturmanın bitmediğini de iddialarına ekledi.

Peker, koruma polisi Selami Tellioğlu'nın mülkiye müfettişlerine verdiği iddia edilen resmi ifadesinin fotoğraflarını paylaştı.

Peker, Foto Film Şube Müdürü Ekrem Eren Ermiş'in, 2011 yılında bir suç örgütüne düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yardım ettiğini ve bu olay neticesinde tutuklandığını ancak bir süre sonra serbest kaldığını iddia etti.  

Gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker'in iddialarını sormak için Ermeni Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu'na ulaştığını fakat sorularını yanıtsız bıraktığını söyledi.

Bunun sebebinin de Şirinoğlu'nun ameliyattan çıktığını ve konuşma zorluğu olduğunu söylediğini aktardı.

Acarer, konuyla ilgili olarak Şirinoğlu'na ismi geçen emniyet müdürlerinin görevden alınması gibi bir durumun olup olmadığını sorduğunu ve Şirinoğlu'nun "Bilemiyorum" şeklinde yanıtladığını aktardı. Bu durumla ilgili olarak Acarer, "Anlaşılır bir korku" olarak değerlendirdi.

İddia 2: Bakan Soylu'nun oğlu Engin Soylu'nun arkadaşı uyuşturucu ile yakalanmasına rağmen serbest bırakıldı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun oğlu Engin Soylu'nun arkadaşı Recep Köroğlu'nun 20 kilogram civarında kokain ile yakalandığını ve yargılanıp 18 sene ceza aldığını ileri sürdü. Peker, söz konusu  şahsın "Ender görülecek bir şekilde" yeniden yargılama yapılmadan Yargıtay aşamasında serbest bırakıldığını iddia etti.

Peker, kokain ile yakalanıp Yargıtay kararı ile serbest bırakıldığını iddia ettiği Recep Köroğlu'nun Bakan Soylu ile fotoğraflarını paylaştı ve Soylu'nun yanındaki kişinin Köroğlu olduğunu iddia etti.

Peker, Recep Köroğlu'nun Süleyman Soylu'nun köylüsü olduğunu ve serbest kaldıktan sonra bir uyuşturucu operasyonunda  30 kilogram civarında bir kokain yakalandığını ve bu operasyonda ismi geçtiğini iddia etti. Peker, Köroğlu'nun adliyeye sevk edilmediğini ve eminiyette "konunun halledildiğini" öne sürdü.

İddia 3: Mehmet Ağar'ın oğlu Tolgar Ağar,  Savcı Davut Dağ'a Paramount Otel'de balayı yaptırdı

Sedat Peker, emniyette yaşandığı iddia edilen bu olayların yanında "Biraz da adliyelerimizin" durumundan bahsetmek istediğini söyledi.

Peker, Gazeteci Yelda Kaharman'ın ölümüne sebep olarak tekrardan Tolga Ağar'ı suçladı ve Anadolu Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Burak Dağ'ın nikah şahidi olduğunu ileri sürdü. Ağar'ın Cumhuriyet Savcısı Burak Dağ ve eşine geceliği 100 bin lira üstünde olan Paramount Otel'de balayını yaptırdığını iddia etti.

Peker, Erkan Yıldırım'a yönelik iddiaları yüzünden Anadolu Adliyesi Savcılığı'nın kendisine iftira davası açtığını fakat Yelda Kaharman'ın şüpheli otopsi raporlarını yayımlayan gazeteciyi bu sebeple gözaltına alındığını öne sürdü.

Kaynak: ABC Gazetesi