Gazeteci Alican Uludağ, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bir jandarma karakolunda Suriyeli sığınmacılara yönelik işkenceyi ortaya çıkaran haberi nedeniyle tehdit edildi. Uludağ’a, yabancı bir numaradan gönderilen mesajda, “Jandarma karakolundaki gibi eziyet edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

İki Sığınmacı Hayatını Kaybetmişti

Uludağ’ın haberine göre, sınırı geçmeye çalışan 9 Suriyeli sığınmacı, Reyhanlı’daki jandarma karakolunda gözaltına alındıktan sonra saatlerce işkenceye maruz kaldı. Göçmenlerden ikisi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden biri karakolun hurdalık alanına gömüldü, diğeri ise bir çuval içinde sınır dışı merkezinin önüne bırakıldı.

Olayla ilgili olarak aralarında karakol komutanlarının da bulunduğu 22 asker hakkında dava açıldı. Yargılamalar sonucunda 4 asker, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık askerlerin önemli itiraflarda bulunduğu da mahkeme kayıtlarına yansıdı.

CHP’den gözaltılara tepki: Dayanışma çağrısı yapıldı
CHP’den gözaltılara tepki: Dayanışma çağrısı yapıldı
İçeriği Görüntüle

“Telefonlarım Dinleniyor Olabilir”

Alican Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tehdit mesajının doğrudan işkence haberine atıfla gönderildiğini belirtti. Mesajın ardından yasadışı izlenme veya dinlenme ihtimali üzerinde durduğunu ifade eden Uludağ, şunları söyledi:

“Kişisel bilgilerimi yasadışı şekilde ele geçiren ve beni tehdit edenler hakkında adli makamlara başvurdum. Susmayacağım.”

I M G 20250630 W A0013

Kaynak: T24